sâmbătă, 20 aprilie, 2024

AEP: 18.282.648 este numarul alegatorilor inscrisi in Registrul electoral la data de 3 decembrie

Distribuie:

Publicat:

Numarul de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral pana la data de 3 decembrie este de 18.282.648, transmite Autoritatea Electorala Permanenta, cu 10.059 mai multi fata de informarea anterioara de pe 5 noiembrie.

”Diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrativ-teritoriale conduse de acestia si a unui import de date programat de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerul Afacerilor Interne”, se arata intr-un comunicat AEP.

Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare. Persoanele autorizate sa efectueze operatiuni in Registrul electoral cuprinzand cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara sunt primarii sau persoanele desemnate de catre primari, prin dispozitie, conform legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img