miercuri, 24 aprilie, 2024

Afacerea bănoasă pe care o dețin copiii primarului din Iași. Fabrica unde au investit sute de mii de euro merge brici. Edilul nu este pomenit în această tranzacție – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Tinerii s-au gândit că ar trebui să folosească terenul bunicilor pentru a deschide o mică afacere. După ce au obținut primele fonduri europene și au văzut că au clienți, s-au gândit să se dezvolte.

„Mai întâi am primit banii prin programul «Tinerii fermieri», apoi am mai primit 113.000 de euro, pe al doilea proiect”, susține unul din tineri.

O parte din investiție este și proprie, fiind vorba de economii făcute după ce unul din tineri a muncit în Danemarca și s-a reîntors în țară.

Copiii primarului din comuna Prisăcani s-au apucat de afaceri cu fonduri europene. Aceștia au depus proiecte în cadrul GAL-ului Ștefan cel Mare care au fost finanțate cu fonduri nerambursabile. Ieri, reprezentanții GAL-ului au prezentat proiectele celor doi tineri, George și Andrei Stanciu, care au devenit producători cu acte în regulă, dar și un exemplu pentru comunitatea din Prisăcani. Cu aproape 130.000 de euro au pus pe picioare o afacere cu fructe de pădure, chiar în comuna natală. Aceștia cultivă zmeură, mure și cătină pe aproape două hectare și au o fabrică de procesare a fructelor.

bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img