marți, 19 martie, 2024

AFACERI BARLADENE SALVATE . DISPAR DOUA “ BULINE”

Distribuie:

Publicat:

Vesti bune pentru întreprinzătorii care își desfasoara activitatea la parterul blocurilor Victoriei si A3.

In cadrul ședinței din luna Iunie, consilierii locali barladeni au votat aprobarea documentatiei “Expertizã seismicã blocul Victoriei (ONT)’ si ‘Expertizã seismicã blocul A3, strada Nicolae Tonitza nr. 3”.

Expertul  tehnic a constatat  ca imobilele nu sunt  atat de deteriorate incat sã se prãbuseascã la primul cutremur mai mare, si  cã pot fi incadrate in clasa II de risc seismic.

“Blocul de locuinte Victoriei, situat in Piata (strada Victoriei) nr. 9, si blocul de locuinte A3, situat in strada Cetinei nr. 3 (strada Nicolae Tonitza) Barlad, se incadreazã la limitã in clasa de risc II, corespunzãtoare constructiilor care, sub efectul cutremurului de proiectare, pot suferi degradãri structurale majore, dar la care pierderea stabilitãtii este putin probabilã. În aceastã situatie, imobilele analizatecu functionalul constatat pe terensatisfac la limitã exigenta de rezistentã mecanicã si stabilitate, conform Legii 10 din 1995 actualizatã si completatã cu Legea 177 din 2015 si Legea 163 din 2016, impunandu-se mãsuri serioase de interventie. În aceste conditii, structura de rezistentã a blocurilor trebuie consolidatã, astfel incat sã se satisfacã conditiile unei structuri noi, proiectate la un cutremur cu acceleratia maximã mai mare de 0.80 ag, in conditiile in care durata viitoare de exploatare se vrea mai mare de 40 de ani” , arata documentele prezentate aleșilor locali.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img