vineri, 19 aprilie, 2024

Afaceristul Teodor Sterian NEAGA implicarea in filajul de la Paris

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri Teodor Sterian a fost pus, miercuri seara, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiesti in dosarul Apa Nova in urma mai multor ore de audieri, el fiind acuzat de efectuare de interceptari ilegale si complicitate la luare de mita, au declarat surse judiciare.

La iesirea din sediul DNA Ploiesti, Teodor Sterian a negat, raspunzand unor intrebari, implicarea sa in interceptarea ilegala a angajatilor Apa Nova, dar si in filajul Alinei Bica si al Elenei Udrea la Paris. Unele surse au afirmat in cursul zilei de miercuri ca Teodor Sterian ar fi banuit ca le-ar fi filat pe Bica, pe Udrea si pe Ana Maria Topoliceanu la Paris.

Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectuau filaje si interceptari cu scopul de a impiedica divulgarea de catre angajati a datelor care sa conduca la depistarea activitatilor ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

In acelasi scop a fost incheiat la nivelul Apa Nova un contract cu SC SIS Strategy SRL, administrata de Teodor Sterian. Acesta este finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu despre care procurorii spun ca este reprezentantul neoficial al intereselor Grupului Veolia in Romania.

In documentele DNA se arata ca prin intermediul acestor servicii de securitate s-a indus angajatilor o stare de teama cu scopul de a-i “fideliza”.

Conform sursei citate, filajele se realizau fara acordul angajatilor, incalcandu-se in acest fel legea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img