joi, 25 aprilie, 2024

Afectiuni care dau dureri de stomac

Distribuie:

Publicat:

Pe langa alimentatie, durerile de stomac mai pot fi cauzate si de stres, sedentarism, surplusul de kilograme, precum si cateva afectiuni comune:

Ulcer gastric. Aceasta este una dintre cele mai prezente boli ale secolului in care traim si este o afectiune digestiva care se manifesta atunci cand la nivelul mucoasei apar anumite leziuni. Simptomele care ridica cele mai multe semne de intrebare sunt: scaderea brusca in greutate, varsaturi si modificarea, respectiv lipsa poftei de mancare.

Gastrita. Asa cum aminteam anterior, gastrita este o afectiune care se caracterizeaza prin inflamatia mucoasei gastrice, si care de cele mai multe ori poate fi provocata atat de factori externi cat si  interni. Ea poate fi acuta sau cronica si netratata la timp poate produce complicatii severe. Este insotita de senzatia de presiuni si balonare, varsaturi, arsuri si uneori si hemoragii digestive.

Intoleranta la lactoza si gluten. Aceast tip de intoleranta alimentara poate aparea atat in urma unor infectii digestive precum si a faptului ca anumite produse din aceste categorii nu sunt tolerante de stomac. Aceasta obliga persoana suferinda sa excluda definitiv din alimentatie toate preparatele sau produsele care genereaza starea de rau si sa urmeze un anumit regim. Intoleranta la gluten mai este cunoscuta ca si “boala celiaca”.  

Calculi biliari. Durerea manifestata de acestia se intensifica in special dupa mese bogate in grasimi si din cauza anumitor disfunctii la nivelul vezicii biliare. Aceasta problema a vezicii biliare provoaca si inflamatie, dar de cele mai multe ori este descoperita atunci cand sunt investigate alte probleme de sanatate.

Endometrioza. Este o boala carea afecteaza foarte multe femei si este de cele mai multe ori, mostenita. Ea poate fi insotita de dureri pelvine inainte si in timpul ciclului menstrual, balonare si crampe abdominale.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img