News Flash:

Aglomeratie in centrele medico sociale din judet

14 Ianuarie 2016
1371 Vizualizari | 2 Comentarii
2 4
Centrele medico-sociale din Vaslui functioneaza in aceasta perioada la capacitate maxima. Autoritatile spun ca fac fata cu greu valului de beneficiari care solicita internarea in institutiile de ocrotire.

„In sezonul rece, in ultimii ani, s-a cunoscut o crestere masiva a solicitarilor cu privire la locurile de cazare in centrele medico-sociale. Ne confruntam situatia in care toate centrele functioneaza la capacitate maxima, in timp ce in continuare solicitarile sunt foarte multe. Cautam sa le rezolvam, in masura locurilor disponibile, pentru a le asigura beneficiarilor conditiile necesare, astfel incat perioada rece sa fie una mai usoara pentru cei care se afla in nevoie”, a declarat administratorul judetului Vaslui, Valeriu Caragata.

In ultimii ani, autoritatile judetene au investit in reabilitarea centrului medico-social din Bacesti, lucrari de investitii au loc pentru modenizarea centrului din Codaesti, iar pentru perioada urmatoare se are in vedere constuctia unui centru similar la Ghermanesti, pentru valorificarea apelor termale din zona, cunoscute pentru proprietatile lor deosebite.

Centrele de asistenta medico-sociala sunt institutii care asigura in principal gazduire,  recuperare, integrare, reabilitare si reinsertie sociala, pentru persoane adulte cu afectiuni cronice care necesita permanent sau temporar supraveghere, asistare, ingrijire, tratament si care din motive de natura economica, fizica, psihica, sau sociala nu au posibilitatea sa-si asigure nevoile sociale sau sa-si dezvolte propriile capacitati si competente pentru integrarea sociala. Beneficiarii de servicii sunt persoane care nu au familie sau alti apartinatori; nu au locuinta si nici posibilitatea de a-si asigura conditii de locuit pe baza resurselor proprii; nu realizeaza venituri proprii sau sunt insuficiente pentru asigurarea ingrijirii necesare; Internarea este recomandata de catre unitati sanitare cu paturi si este conditionata de evaluarea medico-sociala prealabila efectuata in conformitate cu grila de evaluare medico-sociala aprobata prin reglementari comune ale Ministerului Sanatatii si ale Ministerului Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Oportunitate!  | #4153
Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel puțin și cunoștințe de operare cu documente word și pdf. Asigurăm instruire gratuită și contract de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Dan  | #4156
Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: pauldan.2010@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019572 (s)