vineri, 29 martie, 2024

Agro Cosm Fan: Creşterea vacilor de lapte este o afacere profitabilă doar dacă intri într-o cooperativă sau ai o unitate de procesare

Distribuie:

Publicat:

Peste 760 de ferme de vaci de lapte erau la finalul anului trecut în România, afacerile acestora ajungând la un total de 671,4 (147 mil. euro), arată datele de la Registrul Comerţului. Dintre acestea, primele 30 de ferme acoperă 10% din totalul vânzărilor din sector.

„Trebuie să ai o unitate de procesare, să faci parte din­tr-o cooperativă. Recomandarea mea este ca fermierii să se asocieze. Noi vindem laptele prin cooperativă şi avem o fabrică de brânzeturi proprie. Aşa e mai rentabil, decât pentru alţi fermieri, care nu fac parte din coo­pe­ra­ti­ve“, a declarat pentru ZF Cosmin Moldovan, proprietarul Agro Cosm Fan, un business integrat, care realizează de la cultivarea cerealelor până la comercializarea produselor finite în propriul lanţ de magazine. 

Cel mai mare crescător de vaci de lapte din România este DN Agrar Apold din  Gârbova, judeţul Alba, parte a grupului olandez DN Agrar, cu afaceri de 36,1 mil. lei (7,9 mil. euro) în 2017, din creşterea a 2.700 de vaci de lapte, potrivit datelor publice şi reprezentanţilor companiei.

Olandezii de la DN Agrar deţin mai multe companii în România, din care trei sunt prezente în topul celor mai ma­ri crescători de vaci de lapte din România în 2017, res­pec­tiv DN Agrar Apold, Lacto Agrar şi DN Agrar Prodlact.

sursa; zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img