joi, 28 martie, 2024

Ai probleme cu digestia dupa mesele copioase? Apeleaza la aceste 5 ceaiuri!

Distribuie:

Publicat:

Dupa preparatele mai grele pe care le consumam la masa de Paste este posibil sa simtim un disconfort la nivelul sistemului digestiv. Cele mai bune solutii la care poti sa apelezi sunt ceaiurile recunoscute pentru efectul lor reconfortant asupra digestiei. Iata care sunt ceaiurile care te ajuta la digestie:

1. Ceaiul de ghimbir

Unul dintre cele mai bune produse care ajuta corpul in aceasta perioada este ceaiul de ghimbir pe care te poti baza pentru a-ti rezolva problemele cu digestia si starea accentuata de balonare.

Gimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri stravechi pentru a vindeca diverse afectiuni. Cercetatorii au identificat peste 500 de compusi in radacina de ghimbir, care actioneaza asupra intregului organism.

Iata ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir pentru corp:

Imbunatateste digestia si rezolva problemele legate de tranzitul intestinal

Stimuleaza arderea grasimilor

Scade colesterolul rau

Este util in starile de greata.

Pentru a face ceai de ghimbir ai nevoie de cateva rondele de ghimbir pe care sa le fierbi in apa timp de 15 minute.

Dupa ce s-a racit putin se adauga putina miere de albine si zeama de lamaie.

2.Ceaiul de fenicul

Consuma-l seara inainte de culcare, deoarece are proprietati detoxifiante, ajuta la o digestie mai buna, te scapa de balonare si impiedica depunerea grasimilor.

3. Ceaiul de musetel

Ceaiul de musetel calmeaza durerile abdominale si usureaza digestia. Este foarte util sa-l consumi caldut si neindulcit la cateva minute dupa ce ai luat masa.

4. Ceaiul verde

Ceaiul verde ramane unul dintre ceaiurile cele mai eficiente pe care te poti baza dupa ce ai mancat prea mult. Pe langa faptul ca usureaza digestia, ceaiul verde blocheaza asimilarea grasimilor si tine departe kilogramele.

5. Ceaiul de chimen

Chimenul este util persoanelor care sufera de balonari excesive si digestie ingreunata. Este placut la gust, si, recent, s-a dovedit ca, in afara efectului antispastic, care combate „gazele” are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajuta la asimilarea alimentelor indigeste.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img