joi, 25 aprilie, 2024

AJF Vaslui va demara proiectul ”Fotbal si Feminitate”

Distribuie:

Publicat:

Din aceasta toamna, Asociatia Judeteana de Fotbal (AJF) va demara o actiune de selectie la nivel de judet, pentru a descoperi noi talente in randul fetelor. Se doreste formarea unor selectionate Under 12 si Under 14, care sa participe la proiectul ”Fotbal si Feminitate”, sustinut de FRF.

”Dorim sa avem chiar un campionat de fotbal feminin la nivel de judet. Depinde de cate fete sunt dornice sa participe la proiect. Le-am cerut delegatilor sa promoveze aceasta idee in comunitatile din care provin, astfel incat sa promovam fotbalul feminin in toate zonele din judet. Acest fenomen nu reprezinta o noutate pentru judetul nostru. In urma cu un an, selectionatele noastre au lasat o impresie buna, iar una din fete, Valentina Larisa Grigore, din comuna Laza, a devenit componenta de baza a nationalei Romaniei, Under 15. Ea, intre timp, s-a transferat la LPS Banatul Timisoara”, a spus Bogdan Gheorghita, presedintele AJF Vaslui.

Programul Federatiei Romane de Fotbal, finantat de UEFA, se adreseaza Asociatiilor Judetene de Fotbal si cluburilor de fotbal feminin care au grupe de junioare. In perioada 2012-2016, proiectul ”Fotbal si feminitate” a adunat peste 10.000 de sportive, peste 500 de antrenori implicati, 40 de sportive care, ulterior, au reprezentat Romania in competitii internationale la nivel de junioare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img