marți, 19 martie, 2024

AJOFM Vaslui: Facilitati oferite la angajarea stagiarilor

Distribuie:

Publicat:

Angajatorii care incheie un contract de stagiu in conditiile Legii nr. 335/2013 primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pe perioada derularii contractului de stagiu, 1350 lei pentru fiecare stagiar angajat.

Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior a intrat in vigoare in luna martie 2014 si reglementeaza, pentru absolventii de invatamant superior, perioada de 6 luni de debut in profesie, in conformitate cu art. 31 alin. (5) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia profesiilor pentru care exista reglementari speciale.
Stagiar este debutantul in profesie, angajat cu contract individual de munca, cu exceptia celor care dovedesc ca au desfasurat, potrivit legii, activitate profesionala in acelasi domeniu, anterior absolvirii.

Odata cu incheierea contractului individual de munca, intre angajator si stagiar, se incheie, in forma scrisa, un contract de stagiu, ca anexa la contractul individual de munca, pe o perioada de 6 luni, cu exceptia situatiilor in care prin legi speciale este prevazuta o alta perioada de stagiu.

Perioada de stagiu este perioada de timp cuprinsa intre data angajarii si data finalizarii stagiului. Dupa parcurgerea acestei perioade, stagiarul este evaluat de catre o comisie de evaluare. Promovarea evaluarii se finalizeaza cu eliberarea unui certificat, aceasta perioada constituind vechime in specialitate. Nepromovarea evaluarii se finalizeaza cu eliberarea unei adeverinte.

Angajatorii nu pot primi dubla finantare pentru aceeasi persoana.
In situatia in care, dupa incetarea contractului de stagiu, la initiativa angajatorului, inceteaza si contractul individual de munca, angajatorul nu mai poate beneficia pentru acelasi post de o alta masura de stimulare a ocuparii fortei de munca prevazuta de lege.
Angajatorii care beneficiaza de suma prevazuta anterior sunt obligati sa mentina raporturile de munca ale stagiarilor pe perioada contractului de stagiu incheiat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img