News Flash:

AJOFM Vaslui :STIMULAREA ANGAJATORILOR PRIVIND INCADRAREA IN MUNCA A ELEVILOR SI STUDENTILOR

3 Iulie 2016
613 Vizualizari | 0 Comentarii
Conform Legii nr. 72/2007 actualizata, privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, prevazut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare in anul calendaristic respectiv.

Pentru a beneficia de stimulentul mentionat, angajatorii incheie cu AJOFM Vaslui o conventie, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor.

In vederea incheierii conventiei, angajatorii depun la agentie o cerere insotita de urmatoarele documente:
1. tabelul nominal cuprinzand elevii si studentii incadrati;
2. adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau de student si urmeaza cursurile intr-o forma de invatamant de stat sau particular, infiintata potrivit legii, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta;
3. actul de identitate al elevului sau studentului;
4. copia contractului de munca;
5. declaratia pe propria raspundere ca angajatorul nu se regaseste in una dintre urmatoarele situatii:
• a incadrat in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantelor stabilite potrivit Legii, pentru elevii si studentii respectivi;
• au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesati se pot adresa pentru informatii suplimentare Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, str. Spiru Haret , nr. 5, telefon: 0235/318184.

ajofm vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0894 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015106 (s)