vineri, 29 martie, 2024

AJOFM Vaslui :Subventii lunare de 2.250 lei pentru angajatorii care incadreaza in munca someri

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aplica o serie de masuri active ce vizeaza integrarea pe piata muncii a somerilor si persoanelor in cautarea unui loc de munca. Printre masurile destinate cresterii sanselor de ocupare a somerilor se numara acordarea de subventii in vederea stimularii angajatorilor de a incadra pe piata muncii persoane apartinand unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piata muncii.

Astfel, angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma in cuantum de 2.250 lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
De aceeasi subventie beneficiaza si angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective.

De facilitatile mentionate anterior (subventie in cuantum de 2.250 lei) beneficiaza si angajatorii care, in raport cu numarul de angajati, si-au indeplinit obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca persoane cu handicap, precum si angajatorii care nu au aceasta obligatie legala, daca incadreaza in munca pe durata nedeterminata persoane cu handicap si le mentin raporturile de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.

In situatia incadrarii in munca pe durata nedeterminata a absolventilor, ANOFM acorda angajatorilor subventii in cuantum de 2.250 de lei/luna pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. In cazul in care sunt incadrati absolventi din randul persoanelor cu handicap subventiile se acorda pe o perioada de 18 luni.

In primele zece luni ale acestui an, prin intermediul ANOFM, 19.669 de persoane au fost incadrate prin acordarea de subventii angajatorilor (conform Legii nr. 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare).

Toate aceste subventii sunt asigurate de ANOFM prin implementarea de proiecte finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, urmarindu-se astfel cresterea oportunitatilor de incadrare in munca a persoanelor aflate in dificultate din punct de vedere al ocuparii.

Facilitatile se acorda la solicitarea angajatorilor pentru persoanele din categoriile mentionate si inregistrate in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img