miercuri, 24 aprilie, 2024

AJOFM Vaslui: Ziua de 3 decembrie este ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati

Distribuie:

Publicat:

Sub egida POT CE POTI SI TU, ANGAJEAZA-MA!, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca marcheaza “Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati” prin organizarea la nivel national a unor evenimente care sa asigure atat dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati, cat si activitati specifice bursei locurilor de munca.

Actiunile care se vor desfasura in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, directiile generale de asistenta social si protectia copilului si organizatii neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilitati isi propun sa asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – porfesionala a persoanelor cu dizabilitati.

Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale. Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati. In caz contrar, acestea platesc lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat  persoane cu handicap.

Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii nostri prin incadrarea persoanelor cu dizabilitati. Reamintim faptul ca, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurarile pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, ANOFM acorda subventii, pe o perioada de 12 luni, angajatorilor care incadreaza persoane cu handicap pe perioada nedeterminata, cu conditia mentinerii in activitate cel putin 18 luni de la data angajarii. Subventia lunara este de 2.250 de lei si se acorda proportional cu timpul lucrat.

Agentii economici care doresc sa participe la aceasta actiune organizata la nivel national se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in raza carora au sediul. Datele de contact pot fi vizualizate la http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.

Biroul de presa- AJOFM Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img