marți, 19 martie, 2024

Ajutoare de urgenta pentru familii din judetul VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a acordat, cumulat, aproximativ 1,8 milioane lei drept ajutor de urgenta, sumele fiind repartizate la 844 de familii care au fost afectate de inundatii, grindina, alunecari de teren, incendii ori care se confrunta cu probleme stringente de sanatate, saracie extrema sau ecluziune sociala.

 “Guvernul a aprobat, miercuri, o hotarare privind acordarea unor ajutoare de urgenta in suma totala de 1.761.000 de lei. Aceste ajutoare vor sprijini 844 de familii si persoane singure, afectate de calamitati naturale, incendii ori probleme grave de sanatate ce pot conduce la riscul de excluziune sociala”, a anuntat Biroul de presa al Executivului.

Potrivit mediafax.ro, 1,42 milioane lei vor fi repartizate la 11 familii aflate in situatii dificile cauzate de calamitati naturale, inundatii si alunecari de teren, din judetele: Hunedoara, Mures, Neamt, Satu Mare, Teleorman si Vrancea, 21 de familii afectate de incendii, din judetele: Bacau, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Neamt, Satu Mare, Suceava, Vrancea si din municipiul Bucuresti si la 346 de familii si persoane singure care se confrunta cu situatii deosebite cauzate de starea grava de sanatate, saracie extrema ori alte cauze care pot conduce la excluziunea sociala. Aceste familii locuiesc in judetele: Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea, Vaslui, Vrancea si in municipiul Bucuresti.

“Actul mai prevede ca ajutoare de urgenta in suma de 104.100 de lei sa fie directionate catre 136 de familii si persoane singure din judetul Salaj, iar un ajutor in valoare de 234.800 de lei sa fie acordat unui numar de 330 de familii si persoane singure din judetul Neamt. Aceste persoane au fost afectate de calamitati naturale, respectiv precipitatiile abundente insotite de grindina produse in lunile mai-iulie 2015”, se precizeaza in comunicat.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img