luni, 18 martie, 2024

ALDE, aprope de IMPLOZIE: Incep demisiile deputatilor

Distribuie:

Publicat:

Marian Cucsa ia in calcul retragerea din grupul parlamentar al ALDE din Camera Deputatilor, acesta spunand ca va lua o decizie in acest sens pana luni. Cucsa nu este de acord cu "dinamitarea" grupului de la Senat si spune ca mai multi colegi din partid sunt impotriva unor decizii ale ALDE. "In ce priveste situatia de la Camera Deputatilor, voi analiza pana luni ce se intampla si va voi anunta luni, dar iau in calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE, tinand cont de ceea ce se intampla. Daca aceasta este reforma si relansarea ALDE pe care Calin Popescu Tariceanu impreuna cu sfatuitorii domniei sale o propune, ma refer la dinamitarea grupului parlamentar de la Senat, urmand excluderile de la Camera Deputatilor, nu vad un viitor prea fericit al acestui partid", a declarat vicepresedintele ALDE Marian Cucsa.

"Mai sunt si alti deputati care au fost alesi pe listele ALDE si au sustinut demersurile noastre in acest timp de a ne spune punctul de vedere si de a incerca sa dam o directie partidului si sa fim pe picioarele noastre, nu sa ne ducem spre Pro Romania, sa facem o alianta, plecam de la PSD sa ne aliem cu Ponta, sustinem un candidat independent care nu are nicio treaba cu partidul. Sunt chestiuni pe care mai multi colegi parlamentari le-au sustinut si le sustin in continuare", a mai afirmat acesta.

In cadrul unei sedinte restranse tinuta de ALDE, vineri, la Parlament, au fost discutii despre nemultumirile din partid, Marian Cucsa fiind unul dintre cei care au luat cuvantul. La randul sau, senatorul ALDE Daniel Zamfir si-a exprimat nemultumirea fata de formarea grupului mixt ALDE – Pro Romania din Senat, au declarat surse din ALDE. ALDE a anuntat ca, in sedinta de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu, adica cei care au acceptat functii in Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

In urma deciziei de excludere a lui Teodor Melescanu din ALDE, grupul de la Senat al partidului nu va mai avea numarul minim necesar de senatori, adica sapte. Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, miercuri, ca va face demersurile pentru formarea unui grup senatorial mixt ALDE-Pro Romania la Senat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img