marți, 19 martie, 2024

ALERTĂ în Romania – ANSVSA și Poliția de Frontieră fac controale în vămi

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Poliția de Frontieră fac verificări în punctele vamale, pentru prevenirea intrării în țară a produselor de origine animală prin care s-ar putea tansmite virusul pestei porcine africane, potrivit Autoritatății, scrie Mediafax.

ANSVSA anunță că, în toate punctele de trecere a frontierei, personalul sanitar veterinar existent în incinta punctelor de trecere a frontierei, în colaborare cu reprezentanții Poliţiei de Frontieră, acţionează pentru prevenirea intrării pe teritoriul României a pestei porcine africane.

Cele două autorități vor aplica măsuri de verificare la frontiera externă, unde intrarea în România a autovehiculelor care transportă animale vii va fi permisă numai prin punctele de trecere a frontierei în care sunt organizate Posturi de Inspecție la Frontieră de către ANSVSA.

„La frontiera internă, în situația prezentării la controlul de frontieră pe sensul de intrare în România a autovehiculelor care transportă porci vii, personalul Poliției de Frontieră Române va informa Direcțiile Județene Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în vederea efectuării controalelor sanitar-veterinare asupra acestor transporturi. În cazul în care sunt depistate transporturi de porci vii, care nu corespund din punct de vedere al normelor sanitare veterinare, vor fi sesizați imediat reprezentanții Poliției de Frontieră Române, pentru a interzice intrarea în țară a respectivelor autovehicule”, spune Autoritatea.

ANSVSA informează cetățenii care vor să tranziteze granița cu Bulgaria, cu privire la faptul că pe teritoriul țării este interzisă intrarea din ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi din alte țări, cu carne de porc sau produse alimentare ce conţin carne de porc, pentru consum propriu, iar mijloacele de transport care intră pe teritoriul Bulgariei sunt supuse dezinsecţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img