vineri, 29 martie, 2024

ALERTA! China trece la AMENINTARI: “Daca SUA va face asta, vom intra in FORTA”

Distribuie:

Publicat:

Conflictul dintre SUA si Coreea de Nord ajunge la noi cote dupa amenintarile directe facute de regimul de la Phenian, cu privire la atacarea insulei americane Guam, si raspunsul dur al lui Trump. Un actor-cheie in regiune, in cazul unui razboi, ar fi China.
Un ziar de stat din China a publicat un editorial in care se argumenteaza ca uriasa tara asiatica ar trebui sa ramana neutru in cazul in care Coreea de Nord ar ataca SUA, dar sa intervina in forta daca SUA face prima miscare si ataca.

“China trebuie sa-si prezinte clar pozitia catre toate partile implicate si sa le faca sa inteleaga ca, atunci cand actiunile lor pun in pericol interesele chineze, China va raspunde in forta. China ar trebui, de asemenea, sa transmita clar ca daca Coreea de Nord lanseaza prima rachete care ameninta teritoriul SUA si SUA riposteaza, vom ramane neutri. Daca SUA si Coreea de Sud lanseaza primele atacuri, incearca sa rastoarne regimul nord-coreean si sa schimbe modelul politic al Peninsulei Coreene, China le va impiedica”, se arata in editorialul citat de Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img