vineri, 29 martie, 2024

ALERTA! Coreea de Nord a mai lansat inca o RACHETA

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica deasupra Japoniei, fiind a doua astfel de actiune in ultimele saptamani. Reprezentantiu ai armatei sud-coreene sustin ca racheta a ajuns la o altitudine de aproximativ 770 de kilometri si a avut un parcurs de 3.700 de kilometri inainte de a ateriza in Marea Hokkaido, transmite BBC. Reprezentanti ai armatei sud-coreene au indicat ca lansarea – prima de la inasprirea sanctiunilor impuse de ONU – a fost facuta din poligonul Sunan, district in care se afla si aeroportul international nord-coreean, anunta News.ro.

SUA si Japonia au afirmat ca ar putea fi vorba despre o racheta cu raza medie de actiune si, conform estimarilor initiale, de aceasta data racheta a zburat la o inaltime si la o distanta considerabil mai mari decat cea lansata in 29 august. Racheta a zburat pe deasupra insulei nipone Hokkaido, inainte de a cadea in Oceanul Pacific. Premierul nipon Shinzo Abe a declarat ca tara sa “nu va tolera niciodata” actiunile periculoase ale Coreei de Nord.

“In cazul in care Coreea de Nord va continua sa mearga pe acest drum, nu va avea un viitor stralucit”, a spus el.

In Coreea de Sud, presedintele Moon Jae-in a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate Nationala, iar armata a facut propriul antrenament cu racheta balistica in Marea Japoniei, conform agentiei Yonhap. Secretarul de Stat american Rex Tillerson a condamnat si el lansarea rachetei, care contravine recomandarilor ONU. El a lansat acuzatii la adresa Chinei si Rusiei principalii parteneri economici ai regimului de la Phenian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img