joi, 28 martie, 2024

ALERTA Digi 24 anunta ca Dan Nica a fost RESPINS de Ursula von der Leyen

Distribuie:

Publicat:

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins şi a doua propunere a României pentru postul de comisar european. Ursula von der Leyen refuză cooptarea lui Dan Nica în echipa executivului european, a confirmat, pentru Digi24, Nina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Guvernul a transmis luni nominalizarea lui Dan Nica pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

Nina Andreevna a declarat pentru Digi 24 că scrisoarea transmisă de Guvernul român ”conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat”.

Dan Nixa a fost nominalizat după ce Rovana Plumb nu a fost acceptată din cauza problemelor de compatibilitate.

Propunerea de rezervă anunţată de Guvern este Gabriela Ciot, secretar de stat ân MAE.

Întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot pentru acest post, Viorica Dăncilă afirma, în urmă cu o săptămână: ”Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de România a fost o preşedinţie de succes. Dar am avut nevoie şi de persoane care să reprezinte preşedinţia rotativă în plenul Parlamentului European. Reprezentantul României, al preşedinţiei rotative, a fost Gabriela Ciot. Este un om care cunoaste foarte bine modul de lucru în instituţiile europene şi pentru că am considerat că trebuie să meargă cineva care cunoaşte lucrurile cum este Gabriela Ciot, dar prima opţiune este Dan Nica”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img