marți, 19 martie, 2024

Alerta in SUA! Hackerii au cucerit sistemele unui mare oras! Vor rascumparerea in BITCOIN

Distribuie:

Publicat:

Hackeri au atacat computerele orasului Atlanta, capitala statului Georgia, in sudul Statelor Unite, si cer o rascumparare in bitcoin, a anuntat primaria, relateaza AFP. Atacul cibernetic a antrenat inchiderea mai multor aplicatii, inclusiv cele utilizate de abonati pentru a-si achita facturile si a accede la informatii judiciare, a anuntat primarul Keisha Lance Bottoms intr-o conferinta de presa, joi seara (ora locala).

”Este o situatie foarte grava”, a comentat ea.

Primaria si-a dat seama de atac joi dimineata (ora locala), descoperind o activitate neobisnuita pe serverele sale. Unele date muncipale au fost blocate. Potrivit presei locale, hackerii au promis sa deblocheze fisierele criptate in schimbul unei rascumparari in valoare de 51.000 de dolari platita in bitcoin. Politia federala (FBI) si Departamentul Securitatii Interne au fost solicitate sa participe la ancheta.

Anul trecut, atacuri cibernetice cu ”softuri de extorcare” au afectat peste 200.000 de societati, spitale si agentii guvernamentale in 150 de tari.

Victimele acestor atacuri sunt amenintate cu stergerea tuturor datelor daca nu platesc suma ceruta. Hackerii de la Atlanta sunt suspectati ca folosesc un program informatic elaborat de Agentia Nationala americana de Securitate (NSA)  si piratat de un grup de hackeri care se prezinta sub numele de Shadow Brokers.

CITESTE SI: EXCLUSIVITATEA ANULUI! Cutremur fara precedent in sistemul bancar romanesc! SECRET IMENS ascuns la DIICOT Iasi! Toate bancomatele unei celebre banci au fost compromise!

• Intr-o singura noapte, Raiffeisen Bank a pierdut controlul tuturor bancomatelor din Romania • Desi pare imposibil, controlul bancomatelor din toata tara a fost preluat de o grupare de hackeri rusi • Este unul dintre cele mai mari furturi de bani cash din istoria Romaniei, iar autoritatile nu au suflat o vorba • In doar cateva ore au fost furate peste 3,8 milioane lei, aproximativ 860 mii euro, de la 32 de bancomate din mai multe orase ale tarii • De la distanta, hackerii dadeau comenzi bancomatelor sa scoata toti banii disponibili • Daca ar fi existat suficienta resursa umana, persoane care sa stea cu sacosa în fata bancomatului pentru a astepta sa se goleasca, puteau fi furati toti banii din toate bancomatele acestei banci • Totul pleaca de la un mesaj primit de Raiffeisen Bank de la un destinatar care s-a recomandat ca fiind Banca Centrala Europeana • Dosarul se afla în lucru la DIICOT Iasi • Un singur membru al gruparii a fost, dar oamenii legii nu au scos nimic de la el • Ieri, Raiffeisen nu a oferit niciun punct de vedere catre BZI CONTINUARE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img