sâmbătă, 27 aprilie, 2024

ALERTA ISU Timis anunță depistarea unei substanțe neurotoxice în blocul unde au murit copii după deratizare

Distribuie:

Publicat:

Șeful ISU Timis, Lucian Mihoc, a declarat luni, dupa ce un bebelus de 9 zile si mama lui, dar si alt copil de 3 ani au murit dupa ce intr-un bloc din Timisoara s-a facut deratizare, ca s-a terminat analiza preliminara a substantelor din bloc si s-au gasit la etajele 3 si 4 urme de subtante neurotoxice.

De asemenea, s-au gasit alte 5 substante precum Deadyna, Cipermetrina, Tetrametrina, Coformulati, Raticid Rodex Pasta, folosite la dezinsectii. Nu s-a constatat prezenta substante radioactive. Blocul a fost evacuat în totalitate. 14 oameni au fost duși la spital pentru analize.

În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență s-au dispus următoarele măsuri: evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje – 200 de apartamente; evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timișoara; cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timișoara; asigurarea apei potabile de către Consiliul Județean Timiș; centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timișoara din partea STS și UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate; executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiș și ISU Bihor; executarea primei cercetări chimice la alte două locații identificate de IPJ Timiș; activarea grupei operative a ISU Timiș și deplasarea punctului de comanda mobil și organizarea unei conferințe de presă la ora 16:00, la locul desfășurării evenimentului”, arată ISU Timiș.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img