sâmbătă, 27 aprilie, 2024

ALERTA la granita de S-V a Romaniei! Motivul de INGRIJORARE a politistilor de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Un numar de 38 de cetateni din SiriaIrakIran si Afganistan, care au incercat sa intre ilegal in Romania din Serbia, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei, au fost depistati in noaptea de duminica spre luni, in zona de competenta a judetelor Timis si CarasSeverin, de lucratori ai Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara

‘In apropierea localitatilor de frontiera Jamu Mare, Dejan si Latunas au fost depistati 21 de cetateni straini, constituiti in trei grupuri, care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluati si transportati la sediul sectorului pentru cercetari. In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca grupurile erau formate din cinci barbati, opt femei si opt minori, cu varste cuprinse intre 6 si 48 ani, toti cetateni din Siria si Irak’, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF), citat de agerpres.ro.

Actiuni similare au desfasurat si politisti ai Sectoarelor Politiei de Frontiera Naidas si Oravita, din judetul Caras-Severin, in cooperare cu lucratori din cadrul Posturilor de Politie Rurala Oravita si Caransebes, in urma carora, in ultimele 24 de ore, au fost depistate, pe directia localitatilor de frontiera Gradinari si Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul tarii.

“La cercetari s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Siria, Iran si Afganistan, dintre care opt barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 18 si 33 de ani, precum si trei copii, cel mai mic avand varsta de 1 an”, mai precizeaza sursa citata.  Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta, judetul Timis, au depistat in zona localitatii de frontiera Soca, cinci cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, care au incercat sa intre ilegal in tara din Serbia. 

In toate cazurile, persoanele in cauza au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei. 

In prezent se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale care se impun.Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie, potrivit comunicatului IGPF.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img