marți, 19 martie, 2024

ALERTA METEO! Ploi TORENTIALE si vant PUTERNIC in toata tara

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologica de ploi torentialevant puternic si grindina, valabila in toata tara. In intervalul 24 mai, ora 15.00 – 27 mai, ora 23.00, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

In dupa-amiaza zilei de miercuri (24 mai) si in noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente in vestul, sud-vestul, centrul si nordul tarii. Joi, vineri si sambata (25, 26 si 27 mai) instabilitatea atmosferica se va manifesta in sudul, centrul si estul teritoriului si in toata zona montana.

Se vor inregistra cantitati de apa care, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

O rupere de nori a facut, marti noaptea, ravagii in comuna Glimboca din judetul Caras Severin. 80 de gospodarii au fost pur si simplu maturate de ape. In unele zone acestea au avut si un metru inaltime. Suvoaiele au luat toate proviziile de hrana sau furaje pentru animale, mobila si aparatura electrocasnica din casele oamenilor, dar si doua masini

PROGNOZA METEO pe doua saptamani: Vremea va continua sa fie schimbatoare si pe parcursul saptamanii urmatoare, fiind asteptate precipitatii in fiecare zi, la inceputul saptamanii acestea curprinzand sud-estul teritoriului, miercuri extinzandu-se in aproape toata tara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul lunii mai si inceputul lunii iunie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img