marți, 19 martie, 2024

ALERTA METEO! Prognoza meteo pentru marti in intreaga tara

Distribuie:

Publicat:

PROGNZA METEO PENTRU MARTI IN TARA
Marti in majoritatea zonelor tarii, vremea va fi in general instabila si se va racori indeosebi in regiunile vestice. Treptat, innorarile se vor accentua si pe spatii extinse in toate zonele de munte, precum si in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei si vestul Munteniei instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si caderi de grindina.
In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20…25 l/mp si punctiform 50…60 l/mp.
Exceptie vor face regiunile estice si sud-estice, unde se va mentine vremea calduroasa, local caniculara si disconfortul ridicat, cu atingerea si depasirea pragului de 80 de unitati al indicelui temperatura-umezeala (ITU), iar instabilitatea atmosferica se va manifesta pe spatii mai restranse in a doua parte a zilei si in prima parte a noptii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22…23 de grade in Dealurile de Vest si 35 de grade, izolat mai ridicate in estul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa intre 11 si 20 de grade, mai ridicate pe litoral, pana la 21…22 de grade.


PROGNZA METEO PENTRU MIECURI IN BUCURESTI
Vremea va fi in continuare calduroasa, iar disconfortul termic se va mentine ridicat. Temperatura maxima va fi in jurul a 34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate seara si la inceputul noptii cand probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului va fi in crestere. Temperatura minima va fi de 18…20 de grade.
PROGNZA METEO PENTRU MIECURI IN TARA
Valorile termice vor marca o scadere usoara fata de ziua precedenta si in regiunile estice si sud-estice, insa vremea va fi local calduroasa in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 25 si 33 de grade, iar cele minime intre 10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, ziua in regiunile nordice si nord-estice si in zonele de munte, iar noaptea si in rest, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe suprafete mici vor fi caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img