vineri, 19 aprilie, 2024

ALERTA METEO: VASLUIUL sub COD PORTOCALIU de vreme rea. Harta zonelor afectate

Distribuie:

Publicat:

ANM a emis o noua alerta de ploi torentiale, vant si ninsori la munte. Doar vestul tarii este exceptat de la avertizarea meteo.

In intervalul 11 octombrie, ora 15.00 – 13 octombrie, ora 10.00, temporar va ploua in majoritatea regiunilor. In special in sud-estul, estul si centrul tarii, precum si in zonele montane si submontane cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depasi la rafala 55…65 km/h cu precadere in regiunile estice si la munte si pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h in zona litoralului, dar si pe crestele inalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.
 COD PORTOCALIU:

Intre 11 octombrie, ora 18.00 – 12 octombrie, ora 20.00. In judetele VASLUI, Suceava, Botosani, Neamt, IASI, Bacau, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50…60 l/mp si pe arii restranse 80…90 l/mp. In dimineata zilei de 12 octombrie 2016, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img