marți, 19 martie, 2024

Alerta! Produs infestat cu salmonella, comercializat de Lidl! Poate provoca afectiuni grave

Distribuie:

Publicat:

Alerta declansata de autoritati. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara (ANSVSA) a facut o descoperire care ii vizeaza pe toti clientii unui cunoscut supermarket din Romania. Un produs foarte consumat de catre cetateni este infestat cu salmonella.

Este vorba despre un tip de cereale scos la vanzare in supermarketurile Lidl. Descoperirea a declansat alerta printre autoritati, iar gigantul a scos imediat produsul de pe rafturi.

“Producatorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH va informeaza cu privire la rechemarea si returnarea produsului «Golden Sun Bio Organic Amaranth, 500g»”, arata Autoritatea, dar si supermarketul Lidl, intr-un comunicat.

Produsul poate fi returnat in toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal. Retragerea vizeaza exclusiv produsul „Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g“ al producatorului Estyria Naturprodukte GmbH.

Alte produse vandute de catre Lidl Romania, inclusiv alte produse ale producatorului Estyria Naturprodukte GmbH, nu sunt afectate de aceasta retragere.

„ Producatorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH recheama preventiv produsul «Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g», indiferent de termenul de valabilitate. In cadrul verificarilor interne, intr-o proba a fost depistata Salmonella”, a anuntat producatorul austriac, conform adevarul.ro.

Salmonella este o bacterie extrem de periculoasa. Aceasta poate provoca afectiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza). Intrucat nu poate fi exclus vreun risc asupra sanatatii, clientii sunt rugati insistent sa tina cont de aceasta rechemare si sa nu consume produsul.

CITESTE SI: Zeci de controale in magazinele din Iasi, efectuate de Protectia Consumatorilor

Specialistii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi au efectuat in ultima perioada mai multe controale la patronii care au magazine alimentare in mai multe zone din municipiu.

In total, au fost verificati 18 operatori economici, iar la 4 dintre acestia au fost gasite nereguli, pentru care s-au aplicat amenzi in valoare de 8.000 de lei. Printre neregulile constatate de comisarii pentru protectia consumatorilor au fost depozitarea necorespunzatoare a alimentelor, vanzarea unor produse expirate, vanzarea bauturilor alcoolice sau nonalcoolice la pahar sau alimente cu modificari organoleptice.

De asemenea, comisarii vor verifica in urmatoarea perioada supermarketurile din Iasi pentru a stabili daca se respecta legislatia in vigoare privind protectia consumatorilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img