vineri, 29 martie, 2024

ALERTA Tudorel Toader A SUSPENDAT interviul pentru postul de procuror european: Cand se reia procedura

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Justiției anunță că interviul candidaților din partea României pentru Parchetul European, stabilit inițial pe 22 martie, va fi reprogramat. La selecție s-au înscris 5 procurori, între care și Marius Bulancea de la DNA și Daniel Horodniceanu. Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, se află printre favorite, relatează Mediafax.

„Vă aducem la cunoștință faptul că interviul programat pentru data de 22 martie 2019 pentru selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european, va fi reprogramat la o dată ulterioară ce urmează a fi anunțată pe pagina de internet a Ministerului Justiției”, se arată în anunțul de pe pagina Ministerului Justiției.

Ministerul Justiției a publicat, vineri, lista procurorilor care și-au depus candidatura pentru funcția de procuror al Parchetului European din partea României, între aceștia numărându-se și Marius Bulancea de la DNA și Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT.

Lista este: Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach și Daniel Horodniceanu.

Marius Bulancea este șef la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA, iar Daniel Horodniceanu este fost șef DIICOT.

Toți vor susține un interviu cu Tudorel Toader.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO îşi va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înfiinţat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img