joi, 28 martie, 2024

ALERTA! Turcia planuieste INVADAREA TERESTRA a unei tari

Distribuie:

Publicat:

Turcia pregateste o ofensiva terestra in nordul Irakului impotriva bazelor separatistilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scrie cotidianul Yeni Safak, apropiat de regimul de la Ankara, in editia de joi, transmite AFP. Operatiunea, denumita ‘Scutul Tigrului’, ar continua ofensiva ‘Scutul Eufratului’, lansata pe 24 august 2016 in nordul Siriei impotriva jihadistilor gruparii Statul Islamic si a militiilor kurde, si careia i s-a pus capat in mod oficial saptamana trecuta. Informatia nu a fost confirmata deocamdata de autoritatile turce, insa presedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat in aceasta saptamana ca ‘Scutul Eufratului’ va avea ‘o a doua si o a treia etapa’, in Siria si in Irak.

Operatiunea ‘Scutul Tigrului’ ar putea fi lansata ‘la sfarsitul lui aprilie sau inceputul lui mai’, dupa referendumul din 16 aprilie la care alegatorii turci se vor pronunta cu privire la extinderea prerogativelor presedintelui Erdogan, scrie Yeni Safak.

Potrivit cotidianului, vor fi mobilizate tancuri, piese de artilerie si vehicule de transport blindate utilizate pentru operatiunea din Siria.

Publicatia afirma ca noua tabere ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan, considerata organizatie ‘terorista’ de Ankara si aliatii sai occidentali, sunt stabilite in regiunea Sinjar, intre orasul irakian Mosul si Siria, si unde PKK a patruns in 2014.Operatiunea ar viza in principal taierea cailor de comunicatie intre Sinjar si muntii Kandil, in nordul Irakului, unde s-ar afla statul major al PKK, si, mai general, impiedicarea jonctiunii acestor zone cu cele controlate in Siria de militiile kurde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img