marți, 19 martie, 2024

Alerta! ZECI de trenuri au fost anulate! Cod galben si portocaliu de ninsori

Distribuie:

Publicat:

CFR Calatori a anulat vineri, din cauza zapezii si a viscolului, peste 40 de trenuri pe mai multe rute, in timp ce in Gara de Nord din Capitala se inregistreaza intarzieri. Circulatia trenurilor se desfasoara in conditii de iarna, iar din cauza ninsorii viscolite, pe sapte sectii de cale ferata din sudul tarii circula doar trenuri tractate cu locomotive Diesel, precizeaza CFR SA. Potrivit CFR, au fost anulate peste 40 de trenuri de calatori, atat regio, cat si interregio, care fac legatura intre Bucuresti si Constanta sau Tulcea, intre Sibiu si Craiova si intre Buzau si Constanta.

De altfel, compania anuntase inca de joi seara anularea a 18 trenuri care circula intre Bucuresti si Constanta, intre Bucuresti si Fetesti, intre Bucuresti si Tulcea, intre Slobozia si Ciulnita si Tulcea – Medgidia. In Gara de Nord din Bucuresti se inregistreaza intarzieri intre 5 si 35 de minute, la trenuri din Timisoara, Marasesti, Satu Mare, Craiova, Buzau, Targoviste si Galati. Potrivit CFR SA, toate magistralele de cale ferata sunt deschise si operationale, insa circulatia trenurilor este adaptata la conditiile meteo, in special in judetele din sudul tarii, unde ninge viscolit. "Pana la aceasta ora nicio linie de cale ferata nu a fost inchisa, insa pe raza regionalelor de cale ferata Craiova si Constanta circulatia pe anumite segmente de cale ferata se desfasoara in conditii speciale, masura necesara pentru a permie continuitate in traficul feroviar, dar si posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszapezire”, precizeaza CFR SA.

 

Avertisment pentru conducatorii auto! Ninsori abundente in jumatatea de sud a Moldovei, Cod portocaliu in sudul tarii

Din cauza ninsorii viscolite, pe sapte sectii de cale ferata din sud circula doar trenuri tractate cu locomotive Diesel. De asemenea, mai spune CFR, se circula in conditii speciale, doar cu locomotive Diesel, pe tronosoanele Caracal – Corabia, Caracal – Podu Olt, Rosiori Nord – Alexandria, Rosiori Nord – Turnu Magurele, Craiova – Calafat, Craiova – Pitesti, Tulcea – Medgidia. De asemenea, intre Bucuresti – Lehliu si Videle – Giugiru se actioneaza cu pluguri de zapada. De joi de la ora 23.00 si pana vineri la ora 15.00, 14 judete si Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizeaza ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta, anunta news.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img