joi, 28 martie, 2024

Alimentarea cu energie electrica pe Valea Prutului a fost securizata

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de vineri,28 aprilie,  a fost securizata alimentarea cu energie a statiilor de transformare de pe Valea Prutului, prin montarea unui stalp special pentru reintregirea liniei de inalta tensiune Falciu – Vetrisoaia. 
Prin lucrarile executate pana acum in judetul Vaslui, la aproximativ 97% dintre clientii afectati de intemperiile de saptamana trecuta a fost reluata alimentarea cu energie electrica, iar pentru aproximativ 3.300 de consumatori se lucreaza in continuare. 
Intrucat unele conductoare sunt rupte si exista riscul sa ajunga pe suprafata solului, Delgaz Grid atrage atentia asupra pericolului de electrocutare si arsuri pe care le reprezinta  conductoarele pentru persoanele aflate in vecinatatea acestora. 
Pentru a preintampina situatiile nedorite in care copiii sau adultii pot fi victime ale unor incidente cu urmari deosebit de grave, compania noastrasolicita respectarea catorva reguli minimale de siguranta in apropierea retelelor  electrice :
 
nu atingeti stalpii, nici conductoarele (firele), cazute la pamant; 
nu aruncati obiecte peste retelele de distributie a energiei electrice; 
nu atingeti  tablourile electrice, firidele sau cutiile de distributie; 
nu va urcati pe stalpii liniilor electrice aeriene; 
nu manevrati obiecte metalice (schele, scari, tevi, sarme etc.) in apropierea sau sub liniile electrice aeriene;
nu incercati sustragerea de elemente componente ale instalatiilor de distributie.
Delgaz Grid  regreta neajunsurile generate de avariile din sistemul de distributie ce au dus la intreruperea acestui serviciu. Atat echipele companiei noastre, cat si ale contractorilor fac eforturi in continuare pentru reluarea alimentarii cu energie a tuturor consumatorilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img