vineri, 26 aprilie, 2024

Alimente bune pentru sanatatea cardiovasculara

Distribuie:

Publicat:

Anumite alimente pot imbunatati sanatatea cardiovasculara si pot reduce simptomele bolilor de inima. Daca somonul poate avea numeroase beneficii pentru organismul tau, nu uita de iaurt, de rodie sau de ciocolata. Iata ce trebuie sa incluzi in dieta ta de viata daca vrei sa ai o inima sanatoasa!

Somonul. Grasimile sanatoase sunt recomandate pentru imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, iar asta si deoarece contin acizi grasi omega-3 care au rol esential in reducerea tensiunii arteriale. Somonul contine cantitati ample de acizi grasi omega-3 si un antioxidant, astaxantin carotenoid. De aceea, este mai bine sa optati pentru somon, nu pentru pestii crescuti in ferme, care nu furnizeaza omega-3 si pot include si metale grele. Cei care nu se dau in vant dupa somon pot opta pentru ton, are la fel de multe beneficii.
 
Faina de ovaz. Daca adaugi in meniul tau o jumatate de ceasca de fulgi de ovaz ai toate sansele sa isi pastrezi greutatea si colesterolul in limite normale.Fibrele iti ofera o senzatie de satietate si indeparteaza nevoia ta de dulce sau de a alege o cina tarzie. Ovazul si alte bauturi sanatoase, cum ar fi orezul brun si orzul, te tin departe de diabet, un factor de risc pentru boala cardiaca.
 
Ciocolata neagra. Ciocolata neagra contine flavanoli care ajuta la imbunatatirea flexibilitatii vaselor de sange. Cercetarile arata ca ciocolata neagra scade nivelul colesterolului si este bogata in antioxidanti.
 
Statisticile arata ca barbatii si femeile de peste 55 de ani compun cea mai mare parte a consumatorilor de ciocolata neagra. Atunci cand alegi un astfel de produs este bine sa optezi pentru unul care are 70% cacao sau mai mult. Daca are sub 50% s-ar putea sa nu-ti ofere beneficii cardiovasculare.

Iaurtul. Intre afectiunile care se localizeza la nivelul danturii si inima exista o legatura care trebuie luata in seama. In general, o boala aparuta la nivelul inimii poate grabi aparitia unei afectiuni cardiace. Iaurtul poate proteja impotriva bolilor gingivale, dupa cum reiese din cercetari, iar asta deoarece contine probiotice care ajuta la prevenirea aparitiei bacteriilor nesanatoase in gura.

Studiile sugereaza, de asemenea, ca probioticele (un nume fantezist pentru bacteriile sanatoase) pot imbunatati digestia si pot stimula imunitatea. Iaurtul simplu este recomandat de doua ori pe zi, iar cel pe baza de fructe trebuie evitat, deoarece contine zahar si are multe calorii.

Rodia. Fructul care se evidentiaza atunci cand vine vorba de imbunatatirea sanatatii cardiovasculare este rodia. Studiile demonstreaza ca un consum regulat de suc de rodie poate combate anumiti factori de risc cardiovascular si reduce valoarea sistolica a tensiunii. sursa: csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img