vineri, 26 aprilie, 2024

Alimente care contin potasiu

Distribuie:

Publicat:

Exista mai multe optiuni care s-ar putea sa te surprinda, dar pe care le poti alege ca alternativa. Iata cateva alimente care contin potasiu, ceea ce inseamna ca pot preveni depresia, insomniile, bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale si tensiunea arteriala ridicata!

Ce alimente care contin potasiu sunt perfecte pentru alimentatia ta?

1. Fasole

Fasolea este un aliment recomandat pentru inima ta. Poti alege tipul tau preferat de fasole pentru a aduce un aport de potasiu organismului. In timp ce fasolea rosie contine cea mai mare cantitate de potasiu per cana (600 de miligrame), amesteca tipul tau preferat de fasole in supe, salate, ciorbe si burrito.

2. Avocado

Acest fruct adauga o textura cremoasa si catifelata preparatelor pe care le faci. Cu toate ca stii deja ca acest super-aliment contine grasimi sanatoase pentru inima, s-a dovedit ca fructul de avocado are un continut bogat si de potasiu. Un fruct de dimensiuni medii contine aproximativ 957 de miligrame de potasiu. In plus, fructele de avocado sunt extrem de versatile si pot fi consumate in orice parte a zilei.

3. Rosii uscate

Sigur ca te poti bucura de proprietatile rosiilor crude, dar rosiile uscate ofera cea mai mare cantitate de potasiu per portie.

Numai o cana de rosii uscate adaugata la pizza, paste, senvisuri sau salate ofera 1800 de miligrame de potasiu. In plus, vei beneficia si de o doza de vitamina C si fibre, care promoveaza sanatatea digestiva, precum si imunitatea. Poti adauga rosii uscate chiar si in sosul de paste.

4. Cartofi

Toate varietatile de cartofi pot fi echivalentul bananelor atunci cand vine vorba de potasiu. S-a demonstrat ca un singur cartof de marime medie contine aproximativ 695 de miligrame de potasiu. Indiferent daca alegi cartofi rosii, albi sau dulci, asigura-te ca prepari un fel de mancare sanatos. Cu alte cuvinte, incearca sa gatesti la cuptor sau sa fierbi cartofii, nu sa ii prajesti. De asemenea, stai departe de toppingurile grase – unt, sunca si smantana.

5. Dovleac

Este perioada perfecta pentru dovleac. Iar alimentul preferat al toamnei are un continut bogat de antioxidanti, fibre si potasiu. O cana cu piure de dovleac contine mai mult de 900 de miligrame de potasiu. Nu trebuie sa astepti Halloweenul pentru a te bucura de preparatele care profita de proprietatile dovleacului. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img