joi, 25 aprilie, 2024

Alimente care imbunatatesc circulatia sangelui

Distribuie:

Publicat:

“Ceea ce mancam determina calitatea sangelui nostru si are un efect direct asupra vaselor sanguine si a inimii”, afirma nutritionistul Christa Orecchio. Sangele este un tesut special sub forma lichida care, prin intermediul aparatului circulator, alcatuit din inima si vasele sanguine, transporta nutrientii si oxigenul la nivelul tesuturilor corpului, de unde preia bioxidul de carbon si produsii de catabolism tisular, transportandu-i la nivelul organelor de eliminare.

Circulatia proasta a sangelui poate da nastere la numeroase probleme de sanatate: de la aparitia celulitei, la senzatia de maini si picioare reci, la crampe nocturne sau, in unele cazuri, retentia de lichide in corp.

Medicii nutritionisti ne invata cum putem ameliora aceste probleme prin dieta. Pentru imbunatatirea circulatiei sanguine acestia recomanda includerea unora dintre aceste alimente in regimul nostru alimentar: salata kale, brocoli, spanac ai varza. Acestea detoxifica circulatia sanguina, imbunatatesc functia respiratorie si creeaza un sentiment de usurare.

Alimentele bogate in antioxidanti amelioreaza fluxul sanguin si ajuta la dezvoltarea unor noi celule sanatoase, imbunatatind astfel sistemul cardiovascular. Incercati sa adaugati alimente precum cacao organica si cruda, acai berry, afine, prune, rodie, salata kale, varza de Bruxelles, sfecla rosie si gogosari.

Turmericul este un condiment care contine cucurmina, cea mai buna substanta cu proprietati antiinflamatorii pe care o gasim in alimente. Presarati-l peste orez sau mazare, sau pregatiti un ceai sanatos din radacina cruda de turmeric. Radacina de turmeric se decojeste si se taie in bucati. Acestea sunt adaugate in apa fierbinte si lasate la macerat.

Alte alimente care ajuta circulatia sangvina
Specialistii in nutritie ne recomanda si alte alimente care imbunatatesc circulatia sangelui: usturoiul relaxeaza vasele sanguine, acesta fiind o alegere potrivita pentru fluidizarea sangelui si imbunatatirea circulatiei. Ceapa contine compusi sulfurosi care ajuta la mentinerea agregarii trombocitelor, presiunii sanguina si a nivelului total al colesterolului. De asemenea, fibrele din fasole, pastai de mazare si legume contin carbohidrati complecsi care stabilizeaza cantitatea de zahar din sange.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img