sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alimente care ingrasa cel mai mult in sezonul cald

Distribuie:

Publicat:

Sezonul cald este perioada multor ispite calorice, precum carnea la gratar, berea, inghetata sau cocktailurile, si tocmai de aceea este bine sa avem grija cand le intalnim. Alaturi de ele, mai sunt insa si alte alimente care sunt la fel de cautate in anotimpul calduros, dar care ingrasa foarte repede daca nu suntem atenti.

Carnea la gratar este foarte pacatoasa pentru silueta. Spre exemplu, stiati ca doar 500 de grame de gratar inseamna 1.540 de calorii si 124 de grame de grasime? In aceste conditii, sunt de evitat celebrii mititei sau burgeri. Daca pofta de gratar nu poate fi stapanita, nutritionistii recomanda muschiul de porc, pieptul de pui fara piele sau carnea de vita.

Carnati cu „garnitura” de grasimi

Atat hotdogul, cat si carnatii contin foarte multe grasimi si sare; 280 de calorii inseamna consumul unui simplu hotdog.

Prajeala si pui, combinatie periculoasa

Fast-food si aripioare picante la galeata? Pofta-i mare? Mai gandeste-te o data, pentru ca, in ciuda gustului delicios, talia si arterele noastre vor fi cele mai afectate cand vom consuma respectivele „bunatati”.

Maioneza trebuie evitata. Cartofii prajiti, atat de savurosi cu o bere rece, sunt foarte pacatosi pentru greutatea noastra mai ales daca ii asociem cu orice fel de maioneza. Si cartofii dintr-o salata preparata cu maioneza ne vor rotunji formele, pentru ca inseamna 180 de calorii si 12 grame de grasime.

Atentie la cocktailuri. Ce bune sunt combinatiile de bauturi servite cu gheata, mai ales seara, dupa o zi torida… Dar stiti cum se spune: tot ce este dulce ingrasa. Astfel, anumite cocktailuri preparate cu pina colada pot contine intre 245-490 de calorii, iar un simplu Ice Tea poate ajunge si la 520 de calorii.

Sucurile racoritoare, dulci si pacatoase. Vara am face orice pentru a ne racori si cele mai potrivite solutii ni se par bauturile carbogazoase. Pentru moment, acestea ne racoresc, dar de fapt sunt niste bombe calorice din cauza cantitatilor mari de zahar pe care le contin. In plus, orice smoothie, milkshake sau frappe contine si mai multe calorii, astfel ca apa este cea mai buna alegere vara, cand ne este sete.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img