joi, 28 martie, 2024

Alimente care ne zapacesc hormonii

Distribuie:

Publicat:

Obezitate, tulburari emotionale sau cardiace ori sindrom premenstrual sever – toate au la baza o dereglare a sistemului hormonal care poate pleca uneori chiar din farfurie. Celulita afecteaza chiar si femeile foarte slabe, iar azi, copiii sunt din ce in ce mai dezvoltati din punct de vedere fizic. Extrem de eficient, sistemul hormonal este totodata si cel mai sensibil. De aceea, trebuie sa acordam atentie factorilor care il pot destabiliza, unul dintre ei fiind alimentatia.

Deoarece populatia este in continua crestere, cererea de carne este mare. Numai este un secret pentru nimeni ca majoritatea animalelor sunt hranite cu alimente care stimuleaza productia hormonilor de crestere pentru a le grabi maturizarea. Persoanele care consuma frecvent aripioare de pui sunt mult mai expuse efectelor negative ale carnii, deoarece, de regula, acestia sunt injectati sub aripi. Nu numai carnea acestor animale poate fi nociva, ci si laptele/ouale lor. Introdus prea devreme in alimentatia copilului, laptele de vaca favorizeaza diabetul zaharat. Limitati consumul de carne sau consumati carnea animalelor crescute cat mai natural!

Pesticidele folosite in agricultura sunt o forma de xenoestrogeni, adica “estrogeni straini”, care patrund in corpul uman si mimeaza efectele hormonului estrogen. Spalati cat mai bine fructele si legumele din comert sau cautati producatori eco! Apoi, pentru a mari flexibilitatea, transparenta in apa si astfel patrund in corp. Expunerea la ftalati in timpul graviditatii poate cauza malformatii la fat. Unele produse cosmetice, precum fardul de pleoape, parfumul,cremele hidratante, sapunul lichid sau fixativul, contin si ele ftalati. Ei pot fi gasiti in diverse materiale de constructii si vopsele, iar temperatura atmosferica ridicata elibereaza ftalatii, ducand la cresterea concentratiei lor in aer. Dupa cumparare, turnati apa sau laptele in sticla obisnuita. Limitati folosirea cosmeticelor daca sunteti insarcinata. Nu lasati produsele astfel ambalate sa stea in soare!

Pentru a functiona corect, glandele hormonale au nevoie de o cantitate importanta de nutrienti. Zaharul contribuie la eliminarea unor vitamine si minerale esentiale si destabilizeaza indirect echilibrul (extrem de fragil) sistemului hormonal. Limitati la minimum consumul de zahar. Optati pentru fructe proaspete, lapte, miere si fructe uscate! Riscuri ale abuzului de alimente care tulbura sistemul hormonal. Excesul de estrogen din corp duce la unele tulburari “impotriva naturii“. Baieteii capata un aspect feminin, sanii li se dezvolta excesiv, iar grasimea li se depune pe sold si fese. Fetitele ating pubertatea la varste fragede, iar din punct de vedere corporal, par mai dezvoltate pentru varsta lor.

Femeile au sindrom premenstrual sever, fiind predispuse la fibrom uterin, chisturi ovariene sau de san, celulita, tulburari anxioase. Barbatii devin mai sensibili din punct de vedere emotional, sufera de depresie sau plang. Cancer cu diverse localizari. Una dintre cauzele cunoscute ale cancerului este sistemul hormonal labil, adica excesul sau carenta anumitor hormoni. La persoanele care consuma carne “toxica”, viteza de crestere a masei musculare este mai rapida decat dezvoltarea sistemului osos. Acesta devine fragil, iar sub presiunea kilogramelor in plus, se poate deforma. Copiii au de suferit cel mai mult.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img