vineri, 29 martie, 2024

Alimente despre care nu stiai ca au sare

Distribuie:

Publicat:

Daca tensiunea marita te obliga sa urmezi un regim fara sare, stii ca trebuie sa ocolesti saratelele, painea, mancarea de tip fast food, mezelurile, dar sunt si alte alimente despre care poate nu stiai ca au sare.

Sodiul sustine buna activitatea a muschilor si nervilor. Impreuna cu potasiul permite celulelor sa raspunda la diversi stimuli si pentru a pastra un echilibru al nivelului apei in corp. S-a constatat faptul ca un consum ridicat de sare poate favoriza aparitia hipertensiunii arteriale, bolilor cardiovasculare, osteoporozei, accidentrelor cardiovasculare. Riscurile sunt mai mari la persoanele cu varsta de peste 45 de ani , mai ales daca sufera de diabet sau afectiuni renale cronice.

Semipreparatele

Acum este mai usor sa iti procuri mancarea gata preparata din magazine. Acestea prezinta diverse arome precum carnea de vita, de pui, branza. Principalul ingredient pe care il contin este sarea si apoi aromele.  In principiu o portie de paste semi preparate iti furnizeaza 700 mg de sodiu. Si branza de vaci are sare in componenta sa. Desi e saraca in calorii poate ajunge sa contina pana la 400 mg de sodiu pe portie.

Sosurile pentru salate

Salata este gustarea ideala atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos rapid si gustos. Insa trebuie sa tii cont de faptul ca sosul pe care il cumperi din comert pentru a obtine un gust mai bun la salata, contine o cantitate foarte mare de sare. Un simplu sos iti poate aduce chiar si 3000 mg de sare la o masa.

Bauturile cu lapte

Desertul preferat al tuturor, laptele cu ciocolata, contine sare. Desi ciocolata are un continut scazut de grasimi si calorii, sodiul continut ramane nemodificat. Astfel ca un pahar mediu de lapte cu ciocolata iti ofera in jur de 150 mg de sodiu. O varianta mai buna ar fi sa optezi pentru laptele cu cacao facut in casa.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img