vineri, 29 martie, 2024

Alimente pe care batranii le folosesc pentru a-si face viata mai usoara atunci cand se lupta cu artrita

Distribuie:

Publicat:

Artrita poate fi ameliorata sau prevenita prin dieta sanatoasa. Fara a se intelege ca dieta in caz de artrita vindeca aceasta boala, va facem insa recomandari generale pentru ameliorarea simptomelor sau prevenirea bolii. Tratamentul artritei este destul de lung si anevoios. In acest articol vorbim despre tratament artrita in sensul unei diete alimentare echilibrate care sa amelioreze simptomele de artrita. Exista mai multe tipuri de artrita, printre cele mai des intalnite fiind:

Osteoartrita – se produce de cele mai multe ori odata cu inaintarea in varsta. Osteoartrita cauzeaza rigiditate si dureri în articulatiile afectate de boala.  Osteoartrita este considerata in general o boala degenerativa, ducand la pierderea progresiva a cartilajului care captuseste si lubrefiaza articulatiile. O solutie optima impotriva osteortritei sau pentru a o preveni este sa tineti greutatea sub control. Daca sunteti supraponderali, simptomele se pot agrava datorita faptului ca se pune o presiune mai mare pe încheieturi. Greutatea corporala excesiva tensioneaza suplimentar articulatiile, in special pe cele care sustin greutatea, cum sunt genunchii sau soldurile.

Artrita reumatoida – este o afectiune inflamatorie a tesutului conjunctiv cu predominanta sinoviala, generand leziuni articulare severe, care sunt însotite de numeroase anomalii imunitare si manifestari sistemice.Uneori suferinta poate trece si prin perioade de remitere. Artrita reumatoida este o afectiune reumatica mai comuna in randul barbatilor, decat al femeilor. Afectiunea se poate declansa la orice varsta, dar adesea apare la persoanele care au trecut de varsta de 60 ani.

Tratamentul artritei este de lunga durata. Din pacate nu exista un tratament pentru artrita exact sau o dieta minune care sa ne salveze de artrita. Cu toate acestea, la acest nivel al cercetarilor, exista unele linii directoare in alimentatie care ne pot ajuta in lupta cu aceasta boala. Ca tratament artrita este recomandat sa mancam urmatoarele alimente:

Peste – cum ar fi ton, somon, sardine si suplimente de ulei de ficat de cod. Alimente care contin Vitamina C. Aceasta vitamina se gaseste în multe alimente, cum ar fi kiwi, piersici, portocale, ardei gras. Alimente care contin Vitamina E. Aceasta vitamina se gaseste alune nesarate, nuci, migdale si ne poate fi de ajutor in tratamentul artritei. Turmeric si ghimbir (ginger) – alimente anti-inflamatorii (utilizare în curry, supe, sau fripturi). Alimente care contin Vitamina D. Gasim aceasta vitamina in cereale si sucuri cu adaos de vitamine. Este de ajutor si statul la soare (cu masura). Suplimente cu vitamina B3, pentru ameliorarea durerii si rigiditatii. Unele studii au aratat ca un regim alimentar vegetarian este de ajutor in tratamentul artritei. Este bine sa mancam cat mai multe legume si fructe care contin fibra alimentara si astfel tratamentul artritei va fi mai eficient.

Ce alimente trebuie sa evitam in tratamentul artritei: Nu sunt recomandate in tratamentul artritei unele legume precum – cartofi sau vinete. Eliminati alimentele cu un grad ridicat de saturatie în grasimi – cum ar fi lactatele cu grasime, carnea grasa, alimentele prajite. Produse lactate. Singura modalitate de a afla ce anume agraveaza artrita dvs. este acela de a va monitoriza constant dieta. Puteti face acest lucru prin pastrarea unui mic jurnal a ceea ce ati mancat si, legat de asta ce durere aveti. Daca începe sa observati anumite simtome tipice (cum ar fi dureri articulare a doua zi dupa ce mancati o anumita mancare) veti putea izola cauza. Eliminati acel aliment din dieta dvs. pentru o saptamana si incercati sa vedeti daca va confruntati cu aceleasi simptome ale artritei. Pentru o corelare foarte buna, va trebui sa faceti acest lucru de 3 ori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img