marți, 19 martie, 2024

Alimente pe care le poti manca oricand si in orice cantitate

Distribuie:

Publicat:

Este atat de greu sa rezisti tentatiilor atunci cand urmezi o dieta stricta. Simti senzatie de foame aproape tot timpul si cand deschizi usa frigiderului e imposibil sa nu cazi in ispita. Cu toate acestea, unele alimente contin o cantitate minima de calorii si pot fi consume oricand si in orice cantitate doresti. 

Conform BrightSide, iata 15 alimente pe care le poti consuma fara restrictii:

Telina

Aproximativ 95% din telina este apa. Acest aliment foarte sanatos contine 30% din necesarul zilnic de vitamina K. Cel mai bine este sa mananci telina cand este proaspata, deoarece isi pierde majoritatea proprietatilor sale utile in termen de cinci zile de la taiere.

Albusul de ou

Poti manca albusuri de ou in cantitati vaste. Este chiar benefic pentru cei care urmeaza o dieta stricta. Amestecati albusul cu cateva rosii si vei obtine cea mai sanatoasa omleta. Cu toate acestea, daca iti pasa de silueta ta, indicat e sa nu o prajesti in ulei.

Salata

Salata contine vitaminele A si C, precum si acid folic si fier. Este practic lipsita de calorii, astfel incat consumul sau in cantitati mari nu va determina cresterea in greutate.

Castraveti

Castravetii contin aproape aceeasi cantitate de apa ca si telina. Ei au beneficii semnificative pentru sanatate. Coaja unui castravete contine cea mai mare parete a valorii sale nutritionale, in special beta-caroten, care este extrem de bun pentru ochi. Indicat este sa nu ii cojesti!

Conopida

Conopida este o sursa excelenta de vitamina C si K. Este cea mai hranitoare atunci cand este consumata in stare bruta.

Rosii

Rosiile contin licopen, vitaminele A, C si B2, acid folic, fibre, crom si potasiu.

Acestea sunt practic lipsite de calorii si ofera diferite substante nutritive vitale pentru sanatate.

Broccoli

Broccoli este mancarea preferata a celor care se afla la dieta. In afara de vitaminele A, C, E si K, aceasta contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre.

Mazare

Mazarea este foarte saraca in calorii: o ceasca de mazare contine aproximativ 35 kcal. E bogata atat in fibre, cat si in proteine.

Floricele de porumb

O ceasca de popcorn nu va afecta niciodata greutatea corpului tau. Te poti bucura de aceasta gustare fara teama de a castiga kilograme in plus.

Grapefruit

Grapefruit-ul ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Este plin de vitamina C si, datorita valorii calorice scazute, te poate ajuta sa slabesti.

Pepenele galben

Pepenele iti va potoli pofta de dulce fara sa iti afecteze dieta. Contine peste jumatate din valoarea zilnica recomandata a vitaminelor A si C.

Capsuni

Capsunile sunt bogate in potasiu si fibre si au un efect antiinflamator, de aceea sunt indispensabile pentru toti cei care vor sa slabeasca.

Mure

Murelele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C. In plus, au un gust uimitor. Continutul caloric este relativ scazut.

Portocale

Portocalele sunt cunoscute pentru continutul lor de vitamina C. In plus, tot miezul in sine contine o multime de fibre care ajuta la scaderea colesterolului.

Afine

Afinele contin mai multi antioxidanti decat oricare alt fruct. Prin urmare, o ceasca de afine te va ajuta sa iti echilibrezi dieta. Acest aliment este sarac in calorii.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img