marți, 23 aprilie, 2024

Alimentele pe care nutritionistii nu le mananca niciodata

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba de un stil alimentar sanatos, majoritatea nutritionistilor folosesc expresia „totul trebuie facut cu moderatie“. Cu toate acestea, exista cateva alimente pe care acestia niciodata nu le-ar consuma. Publicatia britanica Business Insider a cerut catorva nutritionisti sa numeasca mancarea sau bautura pe care niciodata nu le-ar consuma.

Unt de arahide cu nivel de grasime redus 

„Grasimea din untul de arahide ajuta la pastrarea inimii sanatoase. Atunci cand producatorii de alimente elimina grasimea din untul de arahide o inlocuiesc cu diferite forme de zahar printre alte ingrediente nedorite. Untul de arahide cu un continut redus de grasimi este mult mai bogat in zahar si carbohidrati decat untul obisnuit de arahide. Eu aleg produsul facut numai cu doua ingrediente: arahide si sare“ – Rachel Meltzer Warren, nutritionist.

Bauturi carbogazoase 

„Evit sa beau bauturi carbogazoase de cand ma stiu. Cred ca este o risipa de calorii, pentru ca este vorba de mult zahar, o bautura lipsita de nutrienti. Bauturile de acest tip nu fac decat sa creasca consumul de calorii fara a-ti crea senzatia de satietate“ – Kim Larson, nutritionist si purtatorul de cuvant al Academiei de Nutritie din Marea Britanie.

Margarina 

„Eu sunt cu siguranta un dietetician care incearca sa consume toate alimentele, dar singurul lucru pe care il evit este margarina. In primul rand, iubesc untul, dar il folosesc foarte putin, de obicei doar cateva linguri de cateva ori pe saptamana. La nevoie, puteti utiliza uleiul de masline pentru a gati. Si nu fac niciodata loc margarinei in dieta mea“ –  Andrea Goergen, nutritionist.

Hot dog 

„Un aliment pe care nu-l pot manca este hot dog-ul. Nu conteaza daca este din carne de vita, pui sau curcan, crenvurstii sunt facuti din carne foarte prelucrata, contin foarte mult sodiu si nitrati, fiind unul dintre alimentele care pot provoca cancer“ – Karen Ansel, nutritionist.

Branza topita 

„Branza topita este doar un exemplu al nenumaratelor alimente foarte prelucrate. In general, urmaresc sa includ in dieta mea alimente cat mai putin procesate. Acestea sunt asociate cu inflamatia cronica, un prim simpton al riscului crescut de a dezvolta cele mai multe boli, inclusiv cancerul. Nu este o branza naturala, contine mai putin de 51% branza reala. O felie contine 220 miligrame de sodiu, 4,5 grame de grasimi si 3 grame de grasimi saturate“ – Beth Warren, nutritionist.

Carnea rosie 

„Recomandam ca toata lumea sa evite carnea rosie din mai multe motive. Pentru inceput, Trimethylamine N-Oxide (compus care se gaseste in carnea rosie atunci cand L-carnitina este metabolizata) este asociat cu inflamatia, ateroscleroza si riscul crescut de atac de cord. In plus, atunci cand carnea este preparata, sunt eliberati compusi precum hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), aminele heterociclice (HCAs) (AGE), pro-inflamatori si pro-oxidativi, care contribuie, de asemenea, la aparitia bolilor cornice“ – Andy Bellatti, nutritionist.

Lapte nepasteurizat 

„Acest tip de lapte ar putea contine bacterii daunatoare, cum ar fi Salmonella, E. coli si Listeria, care pot provoca afectiuni alimentare cunoscute si sub denumirea de otravire alimentara. Anumiti oameni, cum ar fi adultii mai in varsta, femeile gravide, copiii si cei cu un sistem imunitar slab sunt chiar mai sensibili la efectele negative ale acestor bacterii“ –  Dr. Joan Salge Blake, nutritionist.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img