joi, 25 aprilie, 2024

Alimentele sanatoase pe care le-ai consumat gresit pana acum

Distribuie:

Publicat:

Statisticile arata ca in ultimii 30 de ani riscul obezitatii s-a dublat printre adulti și s-a triplat in cazul copiilor. Deși oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai preocupati de alimentatie, exista cateva produse sanatoase, pe care aproape toata lumea le consuma greșit. Iata cum trebuie sa le prepari pentru a-și pastra calitatile și pentru a te bucura de ele din plin.  

Carnea consumata seara ingreuneaza digestia și duce la un somn agitat. Cartofii contin potasiu, fier, fostfor și vitamina C, insa toate acestea sunt se gasesc in coaja, de aceea ar fi bine sa nu o indepartati in cazul cartofilor noi. Atentie, daca sunt verzi, cel mai probabil solanina, o substanta toxica, s-a stocat in coaja. in acest caz, ar fi bine sa ii curatati.  

Consumati kiwi cu tot cu coaja. Este plin de fibre și antioxidanti. Morcovii fierti contin betacaroten și luteina, care imbunatatesc vederea și mentin pielea tanara. Corpul le va absorbi de 5 ori mai bine daca morcovii sunt gatiti.  

Vanata . Concentratia de potasiu crește atunci cand este pregatita pe gratar sau la cuptor, in timp ce cantitatea de nitrati și nitriti scade. Lasati usturoiul timp de 5-10 minute, inainte de a-l adauga in mancare. Așa va veti bucura mai mult de savoarea și proprietatile lui. Atunci cand sunt gatite, roșiile pierd din vitamina C, insa crește continutul de licopen, compusul ce da tomatelor culoarea rosie caracteristica, care este un puternic antioxidant. sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img