joi, 28 martie, 2024

Alina Bica, trei ani si jumatate de inchisoare cu executare

Distribuie:

Publicat:

Instanta suprema i-a condamant, astazi, pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe omul de afaceri Horia Simu la patru ani si pe fostul sef al ANAF Serban Pop la cinci ani de inchisoare,in dosarul privind fapte de coruptie legate de solutionarea favorabila a unui dosar al lui Simu. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Alina Bica, fost sef DIICOT, a fost condamnata, joi, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului in dosarul Bica-Simu, decizia nefiind definitiva.

Alina Bica este acuzata ca in 2014, pe cand era sefa DIICOT,  a acceptat 17.500 de euro de la Horia Simu, printr-un intermediar, respectiv fostul sef al ANAF Serban Pop,  pentru a pune presiune pe procurorii din subordinea ei astfel incat dosarul omului de afaceri sa fie inchis.

Decizia de astazi nu este definitiva.

Dupa ce a fost deschis acest dosar, procurorii au revizuit dispozitia de clasare a dosarului lui Horia Simu si au cerut reluarea anchetei, dar nu au primit inca o decizie in acest sens.

Alina Bica mai este este implicata in doua din cele cinci dosare „ANRP”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img