marți, 19 martie, 2024

Aloe Vera: 6 trucuri naturale de înfrumusețare

Distribuie:

Publicat:

Trucuri de frumusete cu aloe vera. Aloe vera, o plantă grasă medicinală originară din Africa Centrală, este cunoscută din 1276 î.Hr. pentru numeroasele sale proprietăți terapeutice. Părțile folosite au fost latexul galben, preluat din stratul exterior al frunzelor, care conține în principal aloin și gel mucilaginos care se află în centrul frunzelor sale și care are proprietăți emoliente.

Aloe a fost folosit în principal pentru tratarea rănilor și pentru dezinfectarea cavității bucale. În Egiptul antic, a fost considerată „planta nemuririi”.

Pe vremea Cleopatrei, pulpa de aloe vera era folosită ca hidratant pentru a avea un ten frumos.

Descoperă 5 remedii naturale pe bază de aloe vera.

1) Impotriva arsurilor solare și a mușcăturilor de insecte

Aloe poate calma pielea în caz de arsuri solare sau mușcături de insecte. Pentru a extrage gelul proaspăt din plantă, pur și simplu tăiați o fâșie din vârful frunzei. Apoi aplicați partea care conține gel direct pe pielea afectată. Gelul de aloe este foarte proaspăt. Aceasta va fi o adevărată ușurare pentru pielea ta.

2) Trucuri de frumusete cu aloe vera. Crema hidratantă pentru față

Acțiunea antiinflamatoare, revigorantă și întineritoare a aloe vera face această plantă foarte potrivită pentru dermatită și pielea sensibilă. După tăierea unei bucăți de frunze, pur și simplu îndepărtați gelul și frecați-l pe față. Pentru conservare, adăugați puțin suc de lămâie și turnați amestecul într-un recipient

3) Impotriva ranilor

Datorită proprietăților hidratante, aloe vera are rol important in regenerare și vindecare. Poate grăbi vindecarea rănilor, promovând formarea țesuturilor. De parcă nu ar fi fost suficient, există și proprietăți analgezice.

4) Trucuri de frumusete cu aloe vera. Conturul ochilor

Combinația unei lingurițe de aloe în câteva picături de ulei de orez, o picătură de ulei esențial de rozmarin, lămâie sau mușețel albastru, permite obținerea unui produs eficient pentru a înfrumuseța conturul ochilor. Îl puteți păstra câteva zile la frigider.

5) Cremă post-depilare

Datorită acțiunii sale antiinflamatoare, aloe vera poate fi folosită și după ce v-ati epilat. Întindeți gelul de aloe pentru a ușura imediat pielea iritată după epilare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img