vineri, 29 martie, 2024

Alternative naturale la ibuprofen. Sunt certificate stiintific

Distribuie:

Publicat:

In prezent, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul sau diclofenacul sunt extrem de utilizate pentru tratarea durererii si a inflamatiei. Inflamatia cronica s-a dovedit a fi vinovata de multe dintre bolile noastre moderne.

Acesta poate fi usor prevenita printr-o dieta sanatoasa, exercitii regulate si reducerea nivelului de stres. Dar aceasta abordare necesita timp, energie, si disciplina. Prin urmare, multi oameni aleg calea cea mai usoara si ajung sa foloseasca ibuprofenul, un medicament care opreste imediat durerea.

In timp ce astfel de medicamente pot fi o solutie rapida pentru a calma durerea, ele nu abordeaza cauza principala a durerii si inflamatiei. Ele pur si simplu mascheaza simptomele. Si acesta nu este singurul inconvenient.

AINS, efecte secundare
Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sunt asociate cu numeroase efecte secundare. Deteriorarea ADN-ului, hipertensiune arteriala, anemie, riscul de avort spontan, risc crescut de atac de cord si moarte subita de cauza cardiaca, gripa si pierderea auzului.

Poate va aduceti aminte de retragerea medicamentului Vioxx in 2004. Aceasta a fost o reactie la un studiu care a legat utilizarea Vioxx-ului de aproape 30.000 de cazuri de infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale si de decese aparute brusc, pe fondul unei probleme cardiace.

Chiar daca Vioxx nu mai este, numarul mortilor cauzate de analgezicele nocive continua sa creasca.

Ibuprofenul si diclofenacul sunt “la fel de periculoase”
Un studiu mai recent, publicat in revista medicala Lancet, arata ca persoanele care se bazeaza pe medicamente AINS au un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral sau de deces cauzat de o boala cardiovasculara. Riscul creste cu 30%.

“Pe termen lung, utilizarea dozelor mari de analgezice, cum ar fi ibuprofen sau diclofenac este “la fel de periculoasa” in termeni de risc de atac de cord ca utilizarea medicamentului Vioxx, care a fost retras din cauza pericolelor potentiale”, au spus cercetatorii.

Pentru unii bolnavi nu exista o alta solutie
Persoanele care sufera de dureri cronice, cum ar fi pacientii cu poliartrita, pot lua in considerare administrarea in conditii de siguranta a unor doze mici in cazul in care durerea este mult prea mare. Cu toate acestea, modificarea stilului de viata ar trebui sa fie luata in considerare.

Pentru majoritatea oamenilor modificarea dietei, reducerea expunerilor la toxine chimice si stres este tot ce trebuie pentru a imbunatati semnificativ calitatea vietii lor.

Alternative naturale la Ibuprofen, dovedite stiintific
Ghimbir Capsule (250 mg, de 4 ori pe zi)
Un studiu din 2009 a constatat ca ghimbirul sub forma de capsule este la fel de eficace ca acidul mefenamic si ibuprofenul in ameliorarea durerii la femeile cu dismenoree primara sau durerea asociata cu ciclului menstrual (4)

Busuioc sfant (tulsi)
Un alt studiu a constatat ca busuiocul sfant, de asemenea, cunoscut sub numele de Tulsi, contine compusi antiinflamatori cu efecte similare ibuprofenului, naproxenului si aspirinei.

Turmeric
Extractele de turmeric sunt la fel de eficiente ca ibuprofenul pentru tratamentul osteoartritei genunchiului si provoca mai putine probleme gastrointestinale, de asemenea.

Cirese si fructe de padure
Un alt studiu a constatat ca anthrocyanins, extrase din zmeura si cirese dulci, au fost la fel de eficace ca ibuprofenul si naproxenul la suprimarea inflamatiei.

Acizii grasi Omega-3
Un studiu a constatat ca o doza de acizi grasi omega-3 (intre 1200-2.400 mg pe zi) este la fel de eficace ca si ibuprofenul in reducerea durerii cauzate de artrita si asta fara efecte secundare.

Si lista poate continua. Alti compusi naturali care s-au dovedit a fi la fel de eficiente – unii obtinand chiar scoruri mai bune decat ibuprofenul in reducerea durerii si a inflamatiei includ:
– utilizarea topica a produselor pe baza de arnica;
– o combinatie de astaxantin, Ginkgo biloba si vitamina C;
– Panax Ginseng;
– sunatoare;
– ulei de masline.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img