marți, 19 martie, 2024

Alunga tusea cu ingrediente naturale

Distribuie:

Publicat:

Este cunoscut faptul ca ceapa si usturoiul sunt inamicii declarati ai bacteriilor si virusurilor. De aceea, sunt unele dintre ingredientele care sunt recomandate in caz de raceala. Sunt foarte utile si pentru a combate o tuse urata, de care nu scapi sub nicio forma. Siropul se prepara din 200 ml de miere, 200 ml de apa, o ceapa medie tocata marunt si 2 catei de usturoi tocati marunt. Mierea nu trebuie sa fie zaharisita (daca e cazul, “dezleag-o”, punand borcanul intr-un vas cu apa pe foc – la bain marie). Dizolva mierea in apa usor calduta amestecand energic.

Pune ceapa si usturoiul tocate marunt in siropul de miere, acopera vasul cu un tifon si tine-l peste noapte in bucatarie, la temperatura camerei. Dimineata, strecoara lichidul si pune siropul de tuse intr-un vas inchis ermetic pe care il vei pastra la fridiger. Ai un remediu natural pentru tuse perfect si foarte simplu de facut! Pe langa beneficiile mentionate anterior ale legumelor precum ceapa si usturoi se adauga proprietatile curative ale mierii care este antimicrobiana. Mai mult, mierea functioneaza ca un pansament pentru gatul iritat de la tuse.

Se administreaza astfel: adultii pot lua maximum 15 lingurite pe zi. Copiii vor lua maximum 8 lingurite din acest remediu natural pentru tuse. In cazul in care copilul tau refuza acest sirop pentru ca nu vrea sa consume ceapa sau usturoi, inlocuieste legumele cu pasta de la doua banane, pastrand mierea si apa. Combina ingredientele si da-i celui mic cate o lingura din tratament de 4 ori pe zi. De fiecare data cand il administrezi, incalzeste putin acest remediu natural pentru tuse.

sursa: andreilaslau.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img