marți, 16 aprilie, 2024

Ambasadorul SUA :Romania devine un model in regiune in privinta democratiei si guvernarii deschise

Distribuie:

Publicat:

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, ca Romania devine un model in regiune in privinta democratiei si a guvernarii deschise, el mentionand in acest sens consolidarea institutiilor democratice, lupta impotriva coruptiei, respectarea drepturilor minoritatilor, libertatea religioasa si rolul femeilor in societate.

 Potrivit lui Klemm, promovarea securitatii, democratiei si a prosperitatii sunt prioritatile Ambasadei SUA in Romania.

El a aratat, intr-o scurta declaratie de presa, ca in privinta “democratiei si a guvernarii deschise”, “Romania devine un model pentru alte tari din regiune”, el remarcand in acest sens “consolidarea institutiilor democratice, lupta impotriva coruptiei, dar si imbratisarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minoritatilor, libertatea religioasa, libertatea presei, dar si rolul femeilor in economie si societate”.

“In domeniul securitatii, avem un parteneriat foarte strans atat in calitate de aliati, in cadrul NATO, cat si in cadrul parteneriatului bilateral. Iar Romania si SUA au contributii importante la capacitatile de aparare ale aliantei si capacitatile de descurajare ale aliantei, atat in spatiul transatlantic, cat si in teatrele de operatiuni aflate la distanta”, a declarat ambasadorul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img