vineri, 19 aprilie, 2024

Ambasadorul UE in Turkmenistan a fost primit de presedintele Gurbanguli Berdimuhamedov

Distribuie:

Publicat:

Gurbangulî Berdimuhamedov l-a primit pe ambasadorul recent numit al UE în Turkmenistan, Diego Ruiz Alonso, care i-a livrat acreditările, raportează Trend referindu-se la guvernul turcmen potrivit azernews.az.

Părțile au subliniat asigurarea securității energetice, diversificarea ofertei de resurse energetice pe piețele mondiale, printre aspectele prioritare ale cooperării.

Diplomatul a spus că UE speră la o cooperare eficientă cu Turkmenistanul.

În cadrul reuniunii, părțile au făcut schimb de opinii cu privire la aspectele îmbunătățirii parteneriatului într-o serie de domenii cheie, inclusiv în domenii politice, economice, juridice, umanitare și de mediu.

În timpul conversației, părțile au confirmat intenția reciprocă de a consolida parteneriatul eficient în domenii strategice precum protecția mediului, adaptarea la schimbările climatice, diversificarea și digitalizarea economiei, sprijinul sectorului privat, gestionarea resurselor de apă, democratizarea societății, asigurarea umană drepturi, investiții în treburile tineretului și altele.

O atenție deosebită a fost acordată formării de noi rute de transport internațional pe continentul eurasiatic ca urmare a globalizării economiei mondiale.

Raportul afirmă că Turkmenistanul și UE discută în mod regulat proiecte majore în domeniul dezvoltării sistemelor de transport și a infrastructurii energetice regionale.

În special, în această etapă, se pregătește un proiect de acord-cadru legal privind furnizarea de gaze naturale din Turkmenistan în Europa.

Părțile interesate au subliniat anterior că proiectul de instalare a unei conducte de gaz de 300 de kilometri de-a lungul fundului Mării Caspice până la țărmurile Azerbaidjanului este optim pentru această sarcină.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img