vineri, 19 aprilie, 2024

Ambitii mari pentru CSU Craiova! “Avem un lot capabil sa castige titlul in sezonul viitor!”

Distribuie:

Publicat:

Lotul oltenilor de la CS U Craiova a efectuat, marti dimineata, vizita medicala la Policlinica Sportiva din Banie, potrivit site-ului oficial al clubului. Gândurile elevilor lui Devis Mangia sunt cutezatoare, dupa ce în sezonul trecut echipa a terminat pe locul 3 în Liga 1. De data aceasta, Mitrita, Baluta, Gustavo si compania au gânduri îndraznete: vor campionatul!

De la vizita medicala au lipsit motivat Bancu si Baluta, care mai au vacanta pâna la sfarsitul saptamânii. De acelasi ”tratament” beneficiaza si Mitrita, care a venit totusi sa faca doar vizita medicala. Printre tinerii care vor merge în cantonament se afla portarul Cristian Dica (20 de ani) si jucatorii de câmp Valentin Mihaila (18 ani, mijlocas), Radu Bârzan (18 ani, mijlocas, revenit dupa împrumutul de la FC Arges), Raoul Baicu (18 ani, atacant), Jovan Markovic (atacant 17 ani) si altii. De asemenea, nici Screciu nu a fost prezent, deoarece mijlocasul se afla în Belgia, fiind aproape de un transfer la Genk.

Nici portarul Nicolae Calancea (31 de ani) nu a fost la vizita medicala, dar în acest caz sunt semnale ca oltenii s-ar putea desparti de goalkeeper. Universitatea va decola miercuri de pe Aeroportul International Craiova cu destinatia Milano, urmând ca de acolo detinatoarea Cupei României sa se deplaseze cu autocarul pâna la Hall in Tirol (Austria), unde va fi cantonata la ParkHotel, pâna pe 6 iulie.

"Am fost alaturi de colegi în vacanta si ne-am petrecut timpul împreuna. Speram sa facem un cantonament foarte bun în perioada urmatoare. Pentru întregul oras, sa aducem Supercupa ar fi extraordinar. Daca pastram acelasi lot de jucatori, vom avea un cuvânt important de spus sezonul viitor. Eu am mare încredere în echipa, în colegi si daca parcurgem drumul de anul trecut cu câteva schimbari pozitive, ne batem la campionat si Europa", a declarat Alexandru Mitrita la reunirea lotului.

La rândul sau, fundasul Florin Gardos, care si-a prelungit contractul cu doi ani, a spus: "Sunt convins ca vor mai veni jucatori si sper sa facem un cantonament bun pentru sezonul viitor. Eu consider ca avem un lot foarte bun. E un sentiment incredibil sa câstigi un trofeu si sper sa reusim din nou în luna iulie (n.r. – sâmbata, 14 iulie, se va disputa Supercupa României, în Banie, între CFR Cluj si CS U Craiova). Cred ca toata Oltenia îsi dorea un trofeu si am facut oamenii fericiti. Am fost în vacanta, am mai facut miscare si ma simt ok. Îmi doresc sa revin la echipa nationala, dar am nevoie de continuitate".

Fundasul croat Renato Kelic a apreciat ca gruparea din Banie are valoare pentru a câstiga titlul de campioana în sezonul viitor: "Acum ca am câstigat Cupa, lumea asteapta si mai multe de la noi, cum este normal. A fost o vacanta foarte frumoasa, dar acum suntem aici si începem cantonamentul pentru a pregati Supercupa. Noi avem o echipa foarte buna si asta s-a vazut sezonul trecut. Avem lot pentru a câstiga titlul în sezonul viitor!".

Brazilianul Gustavo Di Mauro a afirmat: "Acum mergem în Austria pentru a pregati Supercupa si suntem concentrati 100%. Ma simt bine, sunt pregatit pentru acest cantonament. Familia m-a primit ca pe un campion, cu totii au vazut finala pe calculator si au fost foarte fericiti. Toata lumea din Brazilia este alb-albastra. Noi mergem pe strada noastra, luam meci cu meci si vedem apoi la final unde ne situam".
Astazi, delegatia alb-albastra va decola de pe Aeroportul International Craiova cu destinatia Milano, urmând ca de acolo drumul sa fie continuat cu autocarul pâna la Hall in Tirol. Ca si anul trecut, baietii lui Devis Mangia vor fi cantonati la ParkHotel Hall in Tirol, în perioada 20 iunie 2018 – 6 iulie 2018, loc în care vor avea parte de cele mai bune conditii pentru a ataca noul sezon competitional în forma maxima.

Cel mai recent titlu de campioana a României la fotbal a ajuns în orasul Craiova la finalul sezonului 1990-1991, când Universitatea Craiova a triumfat pe atunci în Divizia A. A fost un sezon perfect pentru trupa lui Sorin Cârtu care a bifat atunci eventul, pentru ca oltenii au cucerit si Cupa României.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img