marți, 19 martie, 2024

Amenintare cu bataia in Parlament! Deputatul “mitraliera” catre un deputat USR: Discutam in privat

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Catalin Radulescu l-a amenintat, marti, pe colegul sau de la USR, Catalin Drula, sustinand ca acesta a ales sa minta ca social-democratii au propus un amendament potrivit caruia parlamentarii sa aiba dreptul la girofar, informeaza Mediafax.

”Nu vrei dumneata sa te intalnesti cu mine in mod privat, sa-mi spui mie de Hummer, ca avem o discutie?! Daca vrei, amandoi (Catalin Drula si Ionut Mosneanu n.r.)! Te rog eu, daca vrei, discuta cu mine. Puteti sa veniti chiar amandoi! Mai luati-va toata gasca aia a voastra, ca si asa nu faceti niciunul fata”, i-a spus Catalin Radulescu lui Catalin Drula in timpul sedintei Comisiei de transporturi din Camera Deputatilor.

Amenintarea a venit in contextul in care Catalin Drula a afirmat public, dupa sedinta de saptamana trecuta, ca Marius Bota si Catalin Radulescu au depus un amendament potrivit caruia parlamentarii vor avea dreptul la girofar si ca deputatul PSD Catalin Radulescu a afirmat ca nu poate conduce o masina Hummer cu permis de categoria auto B.

„Am discutat 10 minute despre acest subiect. Domnul Bota a cerut imperativ Directiei Rutiere sa gaseasca solutii astfel incat parlamentarii sa poata sa foloseasca girofarul”, afirmase Catalin Drula, deputat USR.

Deputatul Marius Bota l-a acuzat de minciuna pe Catalin Drula, sustinand ca el doar a pus o intrebare in timpul sedintei de saptamana trecuta.

„Mare mincinos poti sa fii! Eu am intrebat de un singur lucru si poate o sa intelegi si o sa faci diferenta. Cum se intampla daca suntem impreuna cu alte delegatii, cu alte institutii impreuna intr-o misiune in care ei beneficiaza de coloana, iar noi nu suntem intr-o misiune. Suntem sau nu considerati si noi in misiunea respectiva? Putem sau nu sa ne inrolam in acea coloana?”, a spus Marius Bota (PSD) lui Catalin Drula, cerandu-i totodata acestuia sa-si ceara scuze public ca a „interpretat gresit”.

In apararea lui Bota a intervenit colegul sau de partid, Catalin Radulescu.

”Mitomania salveaza Romania! Cand cineva se duce si minte asa… Mai mult, mi-a folosit si numele meu. Deci dl. Drula nu numai ca a mintit si aici sunt oameni – eu imi cer scuze de la colegii liberali si de la PMP care sunt colegi deosebiti. Dl Drula, la cat minte, putea sa transforme chestiunea asta intr-o problema nationala… Eu nici macar nu am vorbit despre subiectul asta. Dl. Drula in fata presei a spus ca dl. Radulescu si cu dl. Bota, deci nu numai dl. Bota”, a mai spus Radulescu.

Totodata, el a oferit si o posibila explicatie a discutiei demarata saptamana trecuta de Marius Bota, deputat PSD, care a ridicat problema deplasarilor parlamentarilor in coloanele oficiale.

”Dvs. probabil ca nu prea ati mers in teritoriu, iar eu va cred ca nu mergeti, ca aveti alte preocupari – sa stati prin Piata Victoriei, dar vreau sa va spun ca avem un coleg la Arges care e cu dvs in partid. La un moment dat, acum doi ani de zile in Arges s-a produs, s-a rupt un baraj si s-a produs o mare inundatie. Stiti ca a trebuit sa mearga parlamentarii si presedintele Consiliului Judetean in coloana, alaturi de politie si de ceilalti care mergeau acolo si noi trebuia sa ne deplasam cu o viteza, soferii trebuiau sa faca acelasi lucru pe care il faceau ceilalti, pentru ca altfel noi ajungeam dupa cinci ore pentru ca mergeam cu viteza respectiva? Stiti ca colegii, soferii au mers cu aceeasi viteza depasind si linia continua si asa mai departe, tinandu-se de coloana politistilor ca asa trebuia sa mergem? Dl. Bota a pus o problema fara niciun fel de amendament. Era o chestiune de discutie. Pur si simplu, puteati sa spuneti un punct de vedere, dar nu sa mintiti ca s-a facut vreun amendament in comisie. A fost o intrebare. A spus: in situatia in care trebuie sa ne deplasam undeva si este caracterul asta de rapiditate ce se intampla, ca in alte tari”, a exemplificat Catalin Radulescu.

Varianta deputatilor PSD a fost sustinuta si de presedintele Comisiei de trabnsporturi, liberalul Lucian Bode.

„Pentru ca s-a discutat foarte mult in spatiul public despre un asa zis amendament al domnului vicepresedinte Bota care sa vizeze posibilitatea ca parlamentarii sa beneficieze de acest drept de a folosi lumina albastra, vreau sa precizez ca acest amendament nu exista, nu a fost discutat, nu a fost votat, a fost doar o speculatie pe marginea unei afirmatii facuta de catre domnul vicepresedinte Bota la o intrebare adresata Politiei romane. In niciun caz nu s-a pus problema sa avem un amendament si sa-l discutam sau sa ne pronuntam prin vot”, a afirmat presedintele Comisiei de transporturi din Camera Deputatilor, Lucian Bode.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img