marți, 19 martie, 2024

AMENZI pentru TOTI romanii care MUNCESC in strainatate: Anunt OFICIAL de la FISC

Distribuie:

Publicat:

Anunt extrem de important de la Fisc pentru romanii din strainatate. Milioanele de romani care castiga bani in afara tarii, dar si cei care stau in Romania dar au venituri din alte tari trebuie sa isi plateasca impozitul pe venit la fiscul din Romania. Daca nu se vor supune acestei decizii, vor plati amenzi substantiale, care ajung la 500 de lei, anunta libertatea.ro.

Legislatia fiscala din Romania spune ca persoanele fizice care au obtinut in 2016 venituri in afara tarii sunt obligate sa le declare Fiscului, pentru impozitare, pana in data de 25 mai 2017. Raportarea se face prin intermediul Formularului 201 si, in caz de nedepunere, contribuabilii risca sa fie sanctionati cu pana la 500 de lei.

Veniturile realizate in strainatate, ce sunt supuse impozitarii in Romania, sunt, in principal, urmatoarele:

Amenzi pentru toti romanii care muncesc in strainatate

– din profesii liberale;

– din activitati de productie, comert si prestari de servicii;

– din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala (adica drepturi de autor);

– din cedarea folosintei bunurilor (adica inchirierea terenurilor, caselor, masinilor etc.);

 – din activitati agricole, piscicultura si silvicultura;

– din premii;

– din jocuri de noroc;

– din pensii.

Veniturile salariale obtinute in strainatate si platite de un angajator din statul respectiv nu se impoziteaza in Romania, astfel ca nu se impune declararea lor. ”Declaratia privind veniturile realizate din strainatate” trebuie completata, in dublu exemplar, originalul trebuie depus la organul fiscal central in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal declarantul, iar copia este pastrata de platitor.

Formularul 201, in format tiparit, se depune fie direct la registratura organului fiscal, fie prin posta (scrisoare recomandata cu confirmare de primire), fie online. Ulterior, Fiscul emite si comunica persoanelor fizice o decizie de impunere prin care este stabilita suma ce trebuie platita ca impozit pe veniturile din strainatate in anul 2016.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img