miercuri, 27 martie, 2024

America si Anglia ii cer RUSIEI sa coopereze pentru anihilarea ISIS

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si premierul britanic, David Cameron, au cerut ajutorul presedintelui rus, Vladimir Putin, sa coopereze pentru distrugerea gruparii Statului Islamic.

In cadrul summit-ului G20 din Turcia, presedintele american, Barack Obama, a avut o discutie cu Vladimir Putin care a aparut in ochii tuturor cei prezenti la discutii cel putin surprinzatoare, avand in vedere relatiile destul de reci dintre cele doua tari.

Amenintarile si discutiile in contradictoriu ale SUA si Rusia, atat pe tema Ucrainei cat si pe tema Siriei, nu au constituit un impediment pentru Obama de a relua discutiile cu liderul rus, semn ca atentatele teroriste de la Paris, din weekend au tras un semnal serios de alarma asupra expansiunii terorismului in lume.

Este o schimbare clara a relatiilor dintre SUA, Anglia si Rusia, in conditiile in care si premierul britanic, David Cameron, a acceptat sa se intalneasca cu presedintele rus la mai bine de un an de la ultima lor, intrevedere incercand sa creioneze un plan comun impotriva anihilarii gruparii Statului Islamic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img